25 Eylül 2009 Cuma
Safranlı Pilav
Basmati pirincini daha önce hiç denememiştim.Sevgili Birsen çok methedince,iftara gelen de blogcu olunca denemek için bana gün doğdu.Çok leziz,hoş kokulu bir pirinçmiş.Denemeyeniniz varsa şiddetle tavsiye ederim.
2 su bardağı basmati pirinç
4 su bardağı su
1 çay kaşığı safran
Tuz
Tereyağı
1. Tereyağı tencereye alınır.
2. Eriyince pirinçler ilave edilir ve rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurulur.
3. Safran 1 çay bardağı suda eritilir.
4. Safranlı su ve 4 su bardağı sıcak su pirinçlerin üzerine ilave edilir.Tuzu ayarlanır.
5. Suyunu çekene kadar önce harlı ateşte,suyunu çektikten sonra kısık ateşte pişirilir.Tencerenin ağzına bir kağıt havlu konarak demlendirilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
12 yorum:
Her zamanki gibi pilavın tane tane olmuş canım. Bayıldım. Safranlı pilavı yedim ama hiç denememiştim.
Mutlaka deneyeceğim
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Canımmm ellerine sağlık enfes gözüküyor öptüm...
Müjdecim ben de bayılırım safranlı pilava bu da tam ağzıma layık duruyor :)) Ellerine sağlık.
hep denemek isteyipte kendime engel oldugum bir pialv çeşididir.safranı bizimkilerin sevecegini zannetmiyorum çünkü.ellerine saglık.
Bende hiç denemedim,rengi şahane ama.. ellerine sağlık Müjdecim...
Güzel bir hafta sonu diliyorum..
Ben hiç safranlı yemedim, zerdeçallı yapıyorum arada bir. Bu pirinçten de denemedim. Denemek lazım.
Müjde'ciğim,
Bu tarifi görünce içimden İran'da bir sofrada olmak geldi. Safranlı bir pilav olmalı. Yanında et sunarlar kesin. Ben et yemem ki???
Müjdecim, ellerine sağlık enfes görünüyor pilav tane tane.. Ben hiç denemedim safranlı pilav, mısır çarşısına ilk gitiğimde safran alacağım sayende :)
Sevgiler...
ellerine sağlık canım.nefis görünüyor gerçekten.ellerine sağlık...
canım pilavın harika görünüyor,ellerine sağlık sevgiler
nurdanın mutfağı
Müjde'cim safranı hiç denemedim mutfağımda , ama bu görüntüden sonra safran bakmak lazım..
ellerine sağlık
tane tane nede güzel ellerine salık:)
Yorum Gönder