1 kg. barbunya
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
3 adet domates
Tuz
1 adet kesme şeker
Zeytinyağı
Kırmızı toz biber
1. Barbunyalar ayıklanıp,kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
2. Soğanlar yemeklik ,havuçlar halka halka doğranır ve zeytinyağıyla beraber tencereye alınır.
3. Domatesler rendelenir.
4. Soğanlar pembeleşince domatesler eklenir.
5. Onlar da eriyince,barbunyalar ,tuz,şeker ve kırmızı toz biber eklenir.
6. Gerekirse sıcak su eklenerek kısık ateşte 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun.
Her gün yesem bıkmam, o kadar çok severim barbunyayı.. Ellerine sağlık Müjde'cim..
YanıtlaSilCok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ben çok sık yaparım. Afiyet olsun
YanıtlaSilİşte benim yemeğim canımmm ellerine
YanıtlaSilsağlık harika görünüyor.Kocaman öpü
yorum...