16 Eylül 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA





1 kg. barbunya



2 adet kuru soğan



1 adet havuç



3 adet domates



Tuz



1 adet kesme şeker



Zeytinyağı



Kırmızı toz biber







1. Barbunyalar ayıklanıp,kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.



2. Soğanlar yemeklik ,havuçlar halka halka doğranır ve zeytinyağıyla beraber tencereye alınır.



3. Domatesler rendelenir.



4. Soğanlar pembeleşince domatesler eklenir.



5. Onlar da eriyince,barbunyalar ,tuz,şeker ve kırmızı toz biber eklenir.



6. Gerekirse sıcak su eklenerek kısık ateşte 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Her gün yesem bıkmam, o kadar çok severim barbunyayı.. Ellerine sağlık Müjde'cim..

    YanıtlaSil
  2. Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Ben çok sık yaparım. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. İşte benim yemeğim canımmm ellerine
    sağlık harika görünüyor.Kocaman öpü
    yorum...

    YanıtlaSil

Yorum yazmanız beni çok mutlu eder.:))