Herkese hayırlı Cumalar.Sofranızdan bereketin eksik olmadığı güzel bir haftasonu diliyorum.Bugünkü tarifim herkesin bildiği,çok sevilen bir lezzet.Aslında bilmeyen yoktur ama ben yine arşivimde bulunsun istedim.
1/2 kg. süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 diş sarımsak
Tuz
1. Sarımsağı azıcık tuzla havanda dövüyoruz.Dilerseniz sarımsak ezici de kullanabilirsiniz.
2. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıyoruz.
3. Tereyağını eritip,naneyi ekliyoruz.
4. Tereyağı azıcık ılıyınca yoğurda ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.
5. Servis kasesine alıp dilediğimiz gibi süslüyoruz.Afiyet olsun.
*Dilerseniz beyaz peynir de ekleyebilirsiniz.Ben tercih etmedim.
ekmek banarak yemeyi nasılda severim canım.görünce canım istedi.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor.ellerine saglik.sana da hayirli cumalar.sevgiler.
YanıtlaSilCanım hayırlı cumalar ellerine sağlık haydari harika sevgiler.
YanıtlaSilHaydariyi çok severim ellerine sağlık,siteme uğrayıp bıraktığın güzel yorum için teşekkür ederim.Sanada hayırlı cumalar.
YanıtlaSilHayırlı cumalar canım. Haydari çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHaklisin arsivde bulunmali
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor eline saglik
Sevgiler
Haklisin arsivde bulunmali
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor eline saglik
Sevgiler
müjdecim nasıl seviyorum şu mübareği bilemezsin canım :)
YanıtlaSilEn sevdiğim mezelerden biridir, ellerinize sağlık, ayrıca ispanak salatası da harika görünüyor, en kısa zamanda deniycem. Mutlu ve huzurlu yıllar diliyorum, sevgiyle sağlıcakla kalın.
YanıtlaSil