Isırgan otları bitmeden denenmesi gereken bir tarif.Yanında yoğurtla nefis oluyor.
1 demet ısırgan otu ( dalgan)
5-6 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 yumurta
1.5 su bardağı un
1 adet havuç
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvı yağ
1. Isırgan otunu eldiven giyerek iyice yıkıyoruz ve ince doğruyoruz.
2. Maydanozu,dereotunu ve taze soğanı incecik kıyıyoruz.
3. Havucu rendeliyoruz.
4. Hepsini bir kaba alıp,karıştırıyoruz.
5. Unu,yumurtaları,tuzu ve karabiberi ekleyip,güzelce karıştırıyoruz.
6. Tavaya sıvıyağı koyup,ısıtıyoruz.
7. Isınan yağın içine bir karışımdan kaşıkla döküp,üzerine hafifçe bastırıyoruz.
8. Her iki yüzünü de kızartıp,fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alıyoruz.Afiyet olsun.
müjdecim
YanıtlaSilbayıldım ben buna.
harika bişey olmuş !
ne kadar saglikli aslinda bir nevi mucver diyebilirmiyiz.ellerine saglik.denenmeli.sevgilerle.
YanıtlaSilçok değişik olmuşcanım.ısırganı hiç denemedim ama eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilO yoğurtta biraz sarımsak olucak ohhh missss..:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
cok degisik olmus....ellerine saglik
YanıtlaSilIsırgan otunu yumurtalı yemiştim ama köftesini ilk defa duydum, merak ettim tadını:)
YanıtlaSilEllerinize
Sevgiler
YanıtlaSilUzun zamandır aradığım bir tarifti. çok çok teşekkür ederim Müzjde hanm bana çocuklumğda kalan bir tadı hatırlattığınız için..
YanıtlaSilUzun zamandır aradığım bir tarifti. Çocukluğumdan kalan bir tadı hatırlattığınız için çok teşekkür ederim Müjde hnm....
Ege ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık
YanıtlaSilEge ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık
YanıtlaSilEge ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık
YanıtlaSil