4 Şubat 2012 Cumartesi
Patatesli Kıymalı Börek
Tatil dolayısıyla evde sıklıkla birşeyler deniyorum ve sık sık sevdiklerimizi ağırlıyoruz.Ama küçük bey bilgisayarın başından kalkmadığı için yükleyip, yayınlamaya fırsat bulamıyorum maalesef :((
Bu tarif de arşivden....
4 Yufka
Sıvı harç:
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
İç harç :
3 adet haşlanmış,rendelenmiş patates
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1. Soğanı yemeklik doğrayıp,zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
2. Kıymayı ekleyip,kavuruyoruz.
3. Salçayı ilave edip,kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz.
4. En son patatesleri ve baharatları ekleyip,soğumaya bırakıyoruz.
5. Sıvı harç için bütün malzemeyi karıştırıyoruz.
6. Yufkalardan birini tezgaha serip,üzerine sıvı harçtan sürüyoruz.
7. Diğer yufkayı da üzerine koyup,yine sıvı harç sürüyoruz.
8. Önce dörde,sonra her parçayı üçe bölüp,12 adet üçgen parça elde ediyoruz.
9. Üçgenin geniş yerine iç harçtan koyup,sigara böreği gibi sarıyoruz.Diğer yufkalar için de aynı işlemi uyguluyoruz.
10. Sardığımız börekleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirip,üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
11. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine sağlık canım süper gözüküyor sağlıkla kal..
Pazar kahvaltısına çıtır çıtır nefis olur,ellerinize sağlık.
Borek gordumumu akan sular duruyor
ellerine saglik Mujde cim
ellerine saglik canim citir citir ne güzel olmustur kimbilir
:-))
sevgiler
Yorum Gönder