14 Aralık 2012 Cuma
İncirli Tatlı
Merhabalar,
Uzun bir zaman sonra nihayet bilgisayarın başına geçebildim.Arşivi karıştırınca bu tarifin uzun zamandır beklediğini farkettim.İncir memleketinde yaşayıp da bu tarifi yayınlamayı unutmuş olmak beni biraz utandırdı. Aydınlı olup da incirli tarifler verilmez mi ?Hadi buyrun...
Kek :
3 yumurta
6 adet kuru incir ( ılık suda yarım saat bekletilmiş,ufak doğranmış )
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
Şerbet :
1.5 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
Muhallebi :
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1. Önce kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
2. Un,kabartma tozu ve ceviz içini ilave ediyoruz.
3. En son inciri ekleyip,tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız borcama döküyoruz.
4. 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.
5. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp,pişiriyoruz.
6. Şerbet malzemelerini karıştırıyoruz ama pişirmiyoruz.
7. Kekimizi kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkarıyoruz.
8. Şerbetini döküyoruz.
9. 10 dakika dinlendirdikten sonra muhallebisini döküp,buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ellerine sağlık Müjde,hayırlı cumalar.
Cok güzel bir tatli bu hafta yedim nefis nincirin kahve ile uyumu cok güzel
çok severek yediğim bir tatlı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.
Yorum Gönder