14 Aralık 2012 Cuma

İncirli Tatlı

16.08.2011 027

Merhabalar,
Uzun  bir zaman sonra nihayet bilgisayarın başına geçebildim.Arşivi karıştırınca bu tarifin uzun zamandır beklediğini farkettim.İncir memleketinde yaşayıp da bu tarifi yayınlamayı unutmuş olmak beni biraz utandırdı. Aydınlı olup da incirli tarifler verilmez mi ?Hadi buyrun...


Kek :

3 yumurta

6 adet kuru incir ( ılık suda yarım saat bekletilmiş,ufak doğranmış )

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı tarçın


Şerbet :

1.5 su bardağı su

1/2 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı nescafe


Muhallebi :

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

1 litre süt


1. Önce kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.

2. Un,kabartma tozu ve ceviz içini ilave ediyoruz.

3. En son inciri ekleyip,tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız borcama döküyoruz.

4. 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

5. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp,pişiriyoruz.

6. Şerbet malzemelerini karıştırıyoruz ama pişirmiyoruz.

7. Kekimizi kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkarıyoruz.

8. Şerbetini döküyoruz.

9. 10 dakika dinlendirdikten sonra muhallebisini döküp,buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.

4 yorum:

mutfakpenceresi.com dedi ki...

Ellerine sağlık Müjde,hayırlı cumalar.

Unknown dedi ki...

Cok güzel bir tatli bu hafta yedim nefis nincirin kahve ile uyumu cok güzel

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severek yediğim bir tatlı canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,ellerinize sağlık.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers