Uzun zamandır yayınlanmayı bekleyen bir tarif...Hala denemeyen varsa şiddetle tavsiye ediyorum.
Tabanı için :
3/4 su bardağı toz şeker
Krem karamel için :
1/ 2 litre süt
3 yemek kaşığı şeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi
Kek :
3 yumurta
1.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
1. Şekeri teflon tencerede karamelize oluncaya kadar eritin ve teflon kek kalıbının tabanına dökün.
2. Krem karamel için süt,yumurta,şeker,vanilya ve limon kabuğu rendesini çırpın.
3. Krem karameli de teflon kek kalıbına,erittiğimiz şekerin üzerine dökün.
4. Kek için oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber şeker eriyinceye kadar çırpın.
5. Sütü,sıvıyağı ekleyip, 1-2 dk daha çırpın.
6. Un,vanilya, kakao ve kabartma tozunu birlikte eleyerek, karışıma ekleyin.Tahta kaşıkla karıştırın.
7. Kek karışımını da krem karamelin üzerine kalıba dökün.Bu aşamada görüntü sizi yanıltmasın.Pişince hepsi birbirinden ayrılıyor.
8. Kek kalıbını sıcak su dolu bir fırın kabının içine oturtup,175 derecede ısıttığımız fırında kek kürdan testini geçene kadar pişirin.
9. Pişen pastayı dışarıda soğutup,1 gece buzdolabında dinlendirin.
10. Servisten önce kalıbın tabanını 10 dk sıcak suda bekletip,kenarlı bir servis tabağına ters çevirin.Afiyet olsun.
3 yorum:
çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
offf nefis nefis
ellerine saglik :-)
IYI BIR SITE
Yorum Gönder