Ispanağa benzerliğinden midir nedir bilmem pazardan pazı almışlığım sayılıdır.Ispanak hep daha pratik gelmiştir.Bu sene 1-2 defa böreklerde kullanıp da lezzetini farkedince bir de yumurtalı versiyonunu denemek istedim.Ortaya benim çok severek yediğim bir lezzet çıktı.
1 bağ pazı
2 adet kuru soğan
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1.Pazıları güzelce yıkayıp,ayıklıyoruz.
2.Bir tencerede kaynayan suyun içine atıyoruz.Yaklaşık 10-12 dakika haşlıyoruz.
3.Soğanları yemeklik doğrayıp,zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
4.Haşlanan pazıları da ince ince kıyıp,soğanların üzerine ilave ed.yoruz.
5.Baharatını ayarlıyoruz.
6.Kısık ateşte 10 dakika kavuruyoruz.
7.Yumurtaları üzerine kırıp,kapağını kapatıyoruz.3 dakika sonra yumurtalı pazımız servise hazır.Afiyet olsun.
Müjde bende bugün pazı yemeği yaptım:)Yumurtalı halide çok güzel,ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Sevgili Pelin,
YanıtlaSilSenin de ellerine sağlık.Sevgilerimle...
pazı oturtması diyoruz biz bu tarife:)
YanıtlaSilpazının dolmasını da, oturtmasını da, böreğini de severek tüketiyoruz...
sağlıklı ve lezzetli...
ellerinize sağlık
Sevgili Binnur,
YanıtlaSilBak sayende bu yemeğin değişik bir adını daha öğrenmiş oldum.Sağol tatlım.Sevgiler...
Ben pazıyı geç keşfettim. Ne yazık..
YanıtlaSilŞimdide pişirmeden duramam..sevgilewr.
hem çok besleyici hemde çok nefis bir lezzet ellerine saglık canım kocaman sevgiler
YanıtlaSilPazı daha pratik değil mi? Ispanak gibi uğraştırmaz.
YanıtlaSilSevgili Daima Mutfak,
YanıtlaSilBen de senin gibi geç keşfedenlerdenim.Herhalde bundan sonra daha sık yapacağım.Sevgiler...
Sevgili Ezgi,
YanıtlaSilÇok sağol canım.Kocaman öpüyorum seni.
Sevgili Tijen,
YanıtlaSilAslına bakarsan daha pratik olduğunu ben de yapınca öğrendim.Bundan sonra tercihimi pazıdan yana kullanacağım.Sevgiler...