Herkese merhabalar.Eşimin rahatsızlığı,üzerine eklenen gripler,oğluşumun doğumgünü hazırlıkları derken arayı istemeden de olsa biraz fazla açtım,farkındayım.
1 kg. havuç
2 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Petit beurre bisküvi
Hindistan cevizi
1. Havuçları iyice yıkayıp,kabuklarını kazıyarak irice doğruyoruz ve 5 su bardağı su ile tencereye alıp,yumuşayana kadar pişiriyoruz.
2. Kalan haşlama suyuyla beraber rondodan geçiriyoruz.
3. Nişastayı 1 bardak suda eriterek,karıştırarak püreye ekliyoruz.
4. Şekeri,vanilyaları,limon suyu ve kabuklarını ilave ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.
5. Kare borcamı suyla ıslatarak,1 kat bisküvi diziyoruz.Üzerine ince bir kat muhallebi döküyoruz.
6. Bu şekilde muhallebi bitene kadar devam ediyoruz.
7. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip,buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
5 yorum:
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
mutlu haftalar
sevgiler
mmmmmh afiyetle de yiyorsunuz,ellerine saglik,harika gorunuyor,sevgilerle.
müjdecim nesfis görünüyor ellerine saglık tarif için teşekkürler:)
Ellerinize sağlık süper görünüyor,sevgiler.iyi haftalar..
Cezerye gibi olmuştur, ne çok severim:). Ellerine sağlık Müjdecim..
Sevgiler:).
aslı
Yorum Gönder