Arayı bu kadar açınca nereden başlayacağını bilemiyor insan....
En güzeli tariflerle devam etmek.2 su bardağı arpa şehriye
1 kutu konserve mısır
1 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşu
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 demet ince kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
1 adet tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1. Sıvıyağı tavaya alıp,ısıtıyoruz.
2. Arpa şehriyeleri rengi kahverengileşene kadar kavuruyoruz.
3. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip,bulyonu
ekliyoruz.Pilav gibi önce harlı,sonra kısık ateşte pişiriyoruz.Demlenip,soğuması için kenara alıyoruz.
4. Genişçe bir kabın içerisinde yoğurt ve mayonezi karıştırıp,üzerine şehriyeleri ekliyoruz.
5. Turşuyu,mısırı,dereotunu,tuzu ve karabiberi ilave edip,karıştırıyoruz.Servisten önce yarım saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
6 yorum:
Tekrar hoşgeldiniz..
Güzel paylaşımlarla aradaki zaman farkını kapatırsınız inşaallah!
Tarifinizin malzemeleri bile iştah açıcı ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..
çok lezzetli ve güzel birsalata canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Ellerine saglik canim afiyetler olsun cok güzel görünüyor.
ellerine saglik hayatim,enfes duruyor,sevgilerle.
Makarna salatasina güzel bir alternatif bence. Ellerinize saglik.
Ellerine sağlık Müjde nefis görünüyor salata, üstündekiler muzmu anlıyamadım,malzemedede muz yazmıyor ama, güzel görünüyor her neyse.Sevgiler.
Yorum Gönder