2 Mayıs 2013 Perşembe
Çilekli tepsi pastası
Sıcak bahar günlerinde içinizi serinletecek leziz bir tatlı...
Kek :
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebi :
2.5 yemek kaşığı buğday nişastası
2.5 yemek kaşığı un
1 litre süt
3/4 su bardağı şeker
Üzeri :
1 kase çilek
1 paket çilekli jöle
1. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.
2. Süt, ve sıvıyağı ekleyip, 1-2 dk daha çırpıyoruz.
3. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz.
4. Tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak un karışımını ekliyoruz.
5. Kek karışımımızı tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız büyük dikdörtgen borcama döküyoruz.
6. 170 derecede ısıttığımız fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.
7. Muhallebi için nişasta,un ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.
8. Sütü yavaş yavaş ekleyerek,karıştırarak pişiriyoruz.
9. Ilıyan kekin üzerine muhallebiyi yayıyoruz.
10. Çilekleri doğrayıp,üzerine yerleştiriyoruz.
11. Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,üzerine döküyoruz.
12. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Hıımm ellerine sağlık sevgili Müjde, nasılda fresh bir lezzeti olmuştur pastanın eminim. :)
Sevgilerimle...
Çilekli olsun da nasıl olursa olsun :) Çok nefis görünüyor.
Ellerine sağlık Müjdecimm
Tam mevsimi,ellerine sağlık..
öpücükler :)
Özlemişim Müjde'nin denemelerini, çok güzel olmuş yine :)
kekini ıslatmıyormuyuz kuru olmuyormu?
kekini ıslatmıyormuyuz kuru olmuyormu?
Yorum Gönder