28 Ekim 2012 Pazar

Cevizli Kek

 
 
 
 
 
Yaz - kış demeden bıkmadan usanmadan kek yapabilirim. Eve yayılan mis gibi kek kokusu beni kendimden geçiriyor. Bu defa da cevizli kek yaparak geçen yıldan elimde kalan cevizleri değerlendirmek istedim.
 
 
 
3 yumurta
 
1.5 su bardağı şeker
 
1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( ben mısırözü kullandım)
 
1 su bardağı süt
 
2. 5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
 
 
1. Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
 
2. Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip,1-2 dakika daha çırpıyoruz.
 
3. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu elekten geçirip,karışıma ekliyoruz.
 
4. Tahta kaşıkla karıştırarak yağlayıp,tabanına un serptiğimiz teflon kalıba veya benim gibi silikon kalıba döküyoruz.  
 
 
5. 175 derecede önceden ısıttığımız fırında pişip pişmediğini kontrol etmek için batırdığımız kürdan temiz çıkan kadar  pişiriyoruz.Afiyet olsun.
 
 
 
 

2 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Hayirli aksamlar canim kek cok nefis görünüyor ellerine emeklerine saglik .

mehtap dedi ki...

bende kek pişirdim bugün ,ben senin kekini çok beğendim ,sen de benimkini beğenecek misin bakalım:))

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin