
1 kg. armut
1 kg. şeker
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tereyağı
1. Armutları güzelce yıkayıp,soyuyoruz.
2. Dilediğimiz şekilde dilimleyip,reçel tenceresine alıyoruz.
3. Üzerine şekeri ilave edip,1-2 saat bekletiyoruz.
4. Ocağın altını açıp,kaynatıyoruz.Koyulaşınca limon suyunu ve tereyağını ilave ediyoruz.
5. 1-2 taşım da öyle kaynatıp,tepsiye döküyoruz.
6. Güneşte bir gün bekletip,soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.
* Tereyağı hem reçelin köpüklenmesini engelliyor hem de reçele parlaklık veriyor.
11 yorum:
çok lezzetli görünüyor arkadaşım ellerine sağlık afiyetle yiyin sevgiler...
Mehaba, hayırlı ramazanlar. ssSitenizi çok beğendim, reçelde harika görünüyor, ellerinize sağlık, sevgiler.
Ayva reçelini çok severim ama armut hiç denememiştim:)
Ellerine sağlık canım..
canım öncelikle hayırlı ramazanlar:)
kpss tam bir muamma ben acık konusmak gerekirse girmek istemedim babam muhakkak gir diyince hadi girelim dedim..puanım oyle aman aman değil ama bu sene okul öncesini (4 senelikleri) yerleştirmemiz gerek diyince önce şaşırdım sonrada dua ettim allah biliyor ya inşallah herkes yerleşir ya dedim..birilerinin hakkına girerek atanmak istemem cunku..inşallah sen atanırsın..ben pek bilmiyorum atanma durumlarını hatta giremeyebilirim diye baska bir kurumla anlasma durumundayım suan..ne diyeyim hayırlısı canım..belkide hakkımızda hayırlısı değil devlet..
Ellerine sağlık canım sahurda tereyağı ile süper olur:)
ellerine sağlık arkadaşım..
Canımmmm reçel harika olmuş hayırlı ramazanlar kocaman öpüyorum....
müjdeciğim harikasın.ellerine sağlık.ama tereyağını nerede kullandığını yazmamışsın..ve sebebi ne.merak ettim gerçekten canım..
Mmmmhhh nefisss....
ellerine sağlık
armut reçeli nefis gözüküyor :)
ellerine sağlık
canım hayırlı ramazanlar
Yazar cok tesekkurler...
Selamlar Ebru
Yorum Gönder