

Davet sofralarına çok yakışan ve servisi zahmetsiz bir yemek.Sevgili Müge'nin tavsiyesi üzerine bu defa patates püresi tarifimi değiştirerek sevgili Yasemin'in tarifini kullandım.Sonuç tek kelimeyle mükemmel.:))
750 gr. kıyma
2 adet soğan ( rendelenmiş )
1/2 demet maydanoz ( ince kıyılmış )
3 dilim ekmek içi ( rondodan geçirilmiş )
Tuz
Karabiber
Kimyon
4 adet patates
2 su bardağı süt
Tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri rendesi
1. Köfte için kıyma,rendelenmiş soğan,tuz,karabiber,maydanoz,ekmek içi ve baharat genişçe bir kaba alınır ve yoğurulur.
2. Patatesler güzelce yıkanıp,soyulduktan sonra ufak ufak doğranır.2 su bardağı süt ve tuzla beraber pişirilir.
3. Pişen patateslere biraz tereyağı ilave edilir ve blender'la püre haline getirilir.
4. Köftelere ilk resimde görüldüğü gibi çanak şekli verilir.Tepsiye veya ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizilir.Salça 1 bardak suda eritilir,borcama dökülür.
5. Köfteler suyunu salıp çekip,kızarana kadar 180 derece fırında pişirilir.
6. Soğuyan köftelerin içine kaşıkla püre paylaştırılır.
7. Tekrar fırınlanır.Pürenin rengi kızarmaya başlayınca dilerseniz kaşar peyniri serpebilirsiniz.Kaşarlar eriyince Hasanpaşa köftemiz servise hazır.Afiyet olsun.
14 yorum:
Müjdecim ellerine sağlık canım köften
harika afiyet olsun sizlere öpüyorum.
Müjdeciğim canım ellerine sağlık ...
Ben üzerlerine kaşarda rendeliyorum...
Yarın misafirlerime yapacağım:))
çok iştah açıcı bir görünütüüüüüüüü.
ellerine sağlık Müjdecim:)
çok güzel olmuş canım.eline sağlık.sizlere afiyet bal şeker olsun.öptüm sevgiler...
Ellerinize sağlık, tam kral sofrasına layık bir yemek olmuş.
Bunu misafirlere ikram ederken ne kadar da havalı oluyordur degil mi?
Valla bravo
Ellerine sağlık...
Gerçekten iftar sofrasına çok yakışır,sunumuda çok şık...
afiyet olsun...
ellerine sağlık...
ellerine sağlık mutfağın sultanı köften çok güzel görünüyor ziyafet sofrandaki misafirlerin çok şanslılar...
Yabancı bir yemek yazarı bir ara Hasanpaşa köftesinin tarihçesini sordu. Kim yapmış ilk, neden adı böyle diye. Bir kaynak bulamamıştım. Ben de merak ediyorum doğrusu!
Bende yapacağım iftara bundan çok güzel görünüyor...Ellerine sağlık...
Ben de çok severim, eline sağlık.
Eline sağlık canım yarın akşam ne yemek yapacağımı düşünüyordum imdadıma yetiştin hem lezzetli,hem görünüş çok iyi teşekkürler.
hmm enfes vallahi,
bayılırım bu kıyma çanağinda
olan her hangi bir lezzete,
ellerınıze sağlık,çok güzel yemeklerınız var sayfanızda,
sızın kadar olmasada benım sayfama da beklerım..
sevgıler...
Ellerinize sağlık enfes gözüküyor, bende yaptım müthiş güzel oldu, tadı hala damağımda.
blog yazmaya yeni yeni başladım, sizi de beklerim. Hem gelmişken benim denemeden asla yazmadığım tariflerime ve Hasanpaşa'ma da bakarsınız.
Keyifli günler dilerim
http://keyiflisofra.blogspot.com/2013/09/hasanpasa-canak-kofte.html
Yorum Gönder