2 Mayıs 2013 Perşembe

Çilekli tepsi pastası


Sıcak bahar günlerinde içinizi  serinletecek leziz bir tatlı...



Kek :

3 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1/2 su bardağı süt

1/2  kahve fincanı sıvıyağ

4 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Muhallebi :

2.5 yemek kaşığı buğday nişastası

2.5 yemek kaşığı un

1 litre süt

3/4 su bardağı şeker


Üzeri :

1 kase çilek

1 paket çilekli jöle




1. Oda ısısındaki yumurtalarımızı ve şekerimizi iyice çırpıyoruz.

2. Süt, ve sıvıyağı ekleyip, 1-2 dk daha çırpıyoruz.

3. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eliyoruz.

4. Tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırarak un karışımını ekliyoruz.

5. Kek karışımımızı tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız büyük dikdörtgen borcama döküyoruz.

6. 170 derecede ısıttığımız fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.

7. Muhallebi için nişasta,un ve şekeri tencereye alıp  karıştırıyoruz.

8. Sütü yavaş yavaş ekleyerek,karıştırarak pişiriyoruz.

9. Ilıyan kekin üzerine muhallebiyi yayıyoruz.

10. Çilekleri doğrayıp,üzerine yerleştiriyoruz.

11. Çilekli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp,üzerine döküyoruz.

12. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.



6 yorum:

Öznur Korkut dedi ki...

Hıımm ellerine sağlık sevgili Müjde, nasılda fresh bir lezzeti olmuştur pastanın eminim. :)
Sevgilerimle...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Çilekli olsun da nasıl olursa olsun :) Çok nefis görünüyor.

Ellerine sağlık Müjdecimm

Pelin dedi ki...

Tam mevsimi,ellerine sağlık..

öpücükler :)

Meliha Duran dedi ki...

Özlemişim Müjde'nin denemelerini, çok güzel olmuş yine :)

Adsız dedi ki...

kekini ıslatmıyormuyuz kuru olmuyormu?

Adsız dedi ki...

kekini ıslatmıyormuyuz kuru olmuyormu?

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin