28 Ekim 2012 Pazar

Cevizli Kek

 
 
 
 
 
Yaz - kış demeden bıkmadan usanmadan kek yapabilirim. Eve yayılan mis gibi kek kokusu beni kendimden geçiriyor. Bu defa da cevizli kek yaparak geçen yıldan elimde kalan cevizleri değerlendirmek istedim.
 
 
 
3 yumurta
 
1.5 su bardağı şeker
 
1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( ben mısırözü kullandım)
 
1 su bardağı süt
 
2. 5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
 
 
1. Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
 
2. Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip,1-2 dakika daha çırpıyoruz.
 
3. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu elekten geçirip,karışıma ekliyoruz.
 
4. Tahta kaşıkla karıştırarak yağlayıp,tabanına un serptiğimiz teflon kalıba veya benim gibi silikon kalıba döküyoruz.  
 
 
5. 175 derecede önceden ısıttığımız fırında pişip pişmediğini kontrol etmek için batırdığımız kürdan temiz çıkan kadar  pişiriyoruz.Afiyet olsun.
 
 
 
 

24 Ekim 2012 Çarşamba

Otlu Çörek




Herkese sağlıklı,mutlu,huzurlu nice bayramlar diliyorum.Ağzınızın tadı,yuvanızın huzuru hiç bozulmasın.

Sevgili Selen'in sitesindeki meşhur otlu çöreği ben de gelen misafirlerim için denedim ve tam not aldı.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


3 yumurta

1 su bardağı taze yoğurt

1/2  su bardağı zeytinyağı

2-3 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

1/2 demet maydanoz

1 demet dereotu

8- 10 dal taze soğan ( ben 3-4 tane kullandım )

200 gr. beyaz peynir




1. Yeşillikleri incecik kıyın.

2. Beyaz peyniri çatalla ezin.

3. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın.

4. Genişçe bir kapta yumurtaları,yoğurdu,sıvıyağı ve kabartma tozlarını karıştırın.

5. Unu yavaş yavaş ilave edin.Elinize yapışan bir hamur olacak.

6. Otları ve ezdiğiniz peyniri ekleyin.

7. Hamurdan kaşıkla parçalar alıp,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

8. Üzerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.



LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin