1 Ekim 2009 Perşembe

Et Sote

ET SOTE


Bu nefis yemeği iftar sofralarından birinde yapmıştım...



1. 5 kg. dana kuşbaşı

4 adet yeşil biber

3 adet domates

2 adet soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Tereyağı

Mısırözü yağı

Tuz

Karabiber




1. Eti sudan geçirip,tencereye alıyoruz.

2. Kendi suyunu salıp,çekene kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kontrol edip,gerekirse sıcak su ilave ediyoruz.

3. Et pişince yağları ilave ediyoruz ve eti kavuruyoruz.

4. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip,kavuruyoruz.

5. Soğanlar pembeleşince halk halka doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.

6. Salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

7. Yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip,tuzunu,biberini ayarlıyoruz.

8. Domatesler ölünce ocağın altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.

7 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Müjdeciğim ellerine sağlık canım harika gözüküyor ekmeğimi alıp geliyorum:D

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yanına patates kızartaması da yaparsan akşama sendeyim:))

ellerine sağlık bitanem,enfes görünüyor..

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

O kadar canlı görünüyor ki elimi uzatsam yiyebilicem sanki. elerinize sağlık. Bu arada yarın evlilik yıldönümünüz sanırım. :) Şimdiden kutlu olsun Müjdecim. Sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Müjde'cim ellerine sağlık canım, harika bir yemek..

sevgiler

kizilciksurubu dedi ki...

Nefiiiissssss, ellerine saglik.

pelince dedi ki...

Eşim çok sever,çok leziz gözüküyor.. ekmeksizde yenmez hani :)
ellerine sağlık...

Eylem dedi ki...

en sevdigim et yemegidr.ellerine saglık.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin