
Bu nefis yemeği iftar sofralarından birinde yapmıştım...
1. 5 kg. dana kuşbaşı
4 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tereyağı
Mısırözü yağı
Tuz
Karabiber
1. Eti sudan geçirip,tencereye alıyoruz.
2. Kendi suyunu salıp,çekene kadar pişiriyoruz.Pişip pişmediğini kontrol edip,gerekirse sıcak su ilave ediyoruz.
3. Et pişince yağları ilave ediyoruz ve eti kavuruyoruz.
4. Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip,kavuruyoruz.
5. Soğanlar pembeleşince halk halka doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.
6. Salçaları ekleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
7. Yemeklik doğradığımız domatesleri ekleyip,tuzunu,biberini ayarlıyoruz.
8. Domatesler ölünce ocağın altını kapatıyoruz.Afiyet olsun.
7 yorum:
Müjdeciğim ellerine sağlık canım harika gözüküyor ekmeğimi alıp geliyorum:D
yanına patates kızartaması da yaparsan akşama sendeyim:))
ellerine sağlık bitanem,enfes görünüyor..
O kadar canlı görünüyor ki elimi uzatsam yiyebilicem sanki. elerinize sağlık. Bu arada yarın evlilik yıldönümünüz sanırım. :) Şimdiden kutlu olsun Müjdecim. Sevgiler...
Müjde'cim ellerine sağlık canım, harika bir yemek..
sevgiler
Nefiiiissssss, ellerine saglik.
Eşim çok sever,çok leziz gözüküyor.. ekmeksizde yenmez hani :)
ellerine sağlık...
en sevdigim et yemegidr.ellerine saglık.
Yorum Gönder