4 Mayıs 2013 Cumartesi
Çilekli Rulo Pasta
Çileğin mevsimiyken çilekli her tarifi denemek lazım. Bu nefis pastanın tarifi sevgili Bahar'dan. Ben onun gibi katlı yapmak yerine rulo yapmayı tercih ettim.Orjinal tarif için Cafe Portakal ' ı ziyaret edebilirsiniz.Bu leziz tarif için teşekkürler Baharcığım...
Pandispanya :
5 yumurta sarısı
5 yumurta akı
3/4 su bardağı şeker
3 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Kreması :
2 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
150 gr. labne
350 gr. çilek
Üzeri :
Pudra şekeri
Çilek
1. Tencereye az su koyup,kaynamaya bırakın.Kaynayınca ateşi kısıp,üzerine suya değmeyecek bir kap koyun.
2. Yumurta sarılarını şekerle beraber bu kapta mikserle şeker eriyip,malzeme kabarana kadar çırpın.
3. Suyun üzerinden alıp,elediğiniz unu ekleyip,çırpın.
4. Yumurta aklarını başka bir kasede bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpın.Yumurta akını ters çevirdiğinizde düşmüyorsa olmuş demektir.
5. Yumurta aklarını spatula ile alttan üste doğru karıştırarak yavaş yavaş ekleyin.
6. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımımızı döküp,150 derecede soğuk fırında 18-20 dk pişiriyoruz.
7. Fırından çıkan kekimizi yağlı kağıt yardımıyla rulo yapıp,üzerine çatlamaması için nemli bir mutfak havlusu koyuyoruz.
8. Krema için soğuk süt ve krem şantiyi çırpıyoruz.
9. İçine labneyi ekleyip,çırpıyoruz.
10. Soğuyan kekimizi açıp,içine krema sürüyoruz.Minik minik doğradığmız çilekleri üzerine yerleştiriyoruz.
11. Üzerine pudra şekeri serpip,çilekle süslüyoruz.
12. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
Büyük bir dilim almaya geldim ,malum ev kalabalık :)) Ellerine sağlık..
varya süpersin ne demeliyim :) bende ne kadar güzel bir bakayım dedim kendi tarifimi gördüm ellerine sağlık öpüyorum
Ellerinize sağlık. Çok güzel ve lezzetli görünüyor. :)
Yorum Gönder