Hafta içi yaptığım bu yemeği aslında hepimiz mutfaklarımızda sıkça yapıyoruz.Ama ben 'kabı ayrı olanın, tadı ayrı olur' düşüncesiyle yine de yazmak istedim.
yarım kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
200 gr. kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet kesme şeker
toz kırmızı biber
tuz
Ispanakları bol suda yıkayıp,ayıklıyoruz.Ben kumundan daha da arınsın diye sirkeli suda yarım saat bekletiyorum.Yayvan bir tencereye kıymayı alıp,zeytinyağıyla kavuruyoruz.Kıymamız suyunu çekince yemeklik doğradığımız soğanımızı ilave ediyoruz.Soğanlarımız şeffaflaşınca halka halka doğradığımız havuçları ilave edip kavuruyoruz.Sonra salçayı koyup,kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz.Suyunu süzüp doğradığımız ıspanakları,pirinci ilave edip tuzunu,kırmızı toz biberini ayarlıyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp,ıspanakların sönmesini bekliyoruz.Daha sonra sıcak su ilave edip,orta ateşte yaklaşık 20 dk pişiriyoruz.Ocağın altını kapatmadan kesme şekeri ilave ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder