26 Nisan 2012 Perşembe

Balkabağı Çorbası




Soğuk kış günlerinden kalma bir lezzet...



1 dilim balkabağı

1 adet soğan

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Tavuk suyu

Tuz

Karabiber

1 çay kaşığı muskat rendesi

Krema




1. Soğanı yemeklik doğrayıp, tereyağında sararana kadar kavuruyoruz.

2. Üzerine unu akleyip,kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

3. Balkabağını rendeleyip,üzerine ilave ediyoruz,kavurmaya devam ediyoruz.

4. Tavuk suyunu ekliyoruz.Baharatlarını da ilave edip,kaynatıyoruz.

5. Çorbayı blenderden geçirip,kremayla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


23 Nisan 2012 Pazartesi

Çikolatalı Frambuazlı Pasta


Böyle anlamlı bir günde bu pasta benden tüm çocuklara armağan olsun.Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Mart ve Nisan ayları bizim ailede çok yoğun geçiyor.Annemin,kardeşimin,oğlumun,teyzemin ve kayınvalidemin doğumgünleri hep peşpeşe...

Bu yıl Yağız Paşa hariç herkesin pastasını ben yaptım.Model hepsinde aynı,içerikleri farklıydı.Bu pasta kayınvalidemin pastası...





Pandispanya için :

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1.5 kahve fincanı un

2 kahve fincanı buğday nişastası

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 yemek kaşığı kakao


Krema için :

1 yumurta

18 kaşık şeker

6 kaşık un

3 yemek kaşığı kakao

4 su bardağı süt


Ganaj için :

200 ml. krema

200  gr. bitter çikolata


İçi :

1 kutu  frambuaz




1. Fırının ısısını 175 dereceye ayarlıyoruz.

2. Oda ısısındaki yumurtalarla şekeri mikserle şeker eriyinceye dek çırpıyoruz.

3. Un,buğday nişastası ve kakaoyu eleyerek tahta kaşık yardımıyla karıştırarak ekliyoruz.

4. Tabanını yağladığımız kelepçeli kalıba döküp,ısınmış fırında kürdanımız temiz çıkana kadar pişiriyoruz.

5. Ben genelde pandispanyayı bir gün önceden pişirip,ertesi gün pastayı hazırlıyorum.Soğuyan pandispanyayı kalıptan bıçak yardımıyla çıkarıp,üçe ayırıyoruz.

6. Ganaj için kremayı tencereye alıp,ısıtıyoruz.Kenarlardan cızırdamaya başlayınca içine küçük parçalara ayırdığımız çikolatayı ekleyip,tel çırpıcı ile karıştırarak erimesini sağlıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.

7. Krema için yumurta ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz.

8. Unu,kakaoyu ekleyip,yavaş yavaş sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

9. Soğuyan kremayı sütle ıslattığımız kekin üzerine sürüp,biraz frambuaz koyuyoruz.

10. Diğer katlar için de aynı işlemi uygulayıp,üzerini ve kenarlarını ganajla kaplıyoruz.

11. Kedidili bisküvileri kenarına dizip,kurdelayla bağlıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

 










22 Nisan 2012 Pazar

Balkabağı Köftesi





Balkabağı köftesiyle bu yıl tanıştık ve bol bol da yedik.İşte tarifi.....



1 dilim balkabağı

2 yumurta

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

Aldığı kadar un

Tuz

Karabiber

1 adet kuru soğan


Kızartmak için :

Zeytinyağı


1. Balkabağını ve soğanı rendeliyoruz.

2. Üzerine incecik kıydığımız maydanozu,dereotunu,yumurtayı ekleyip,karıştırıyoruz.

3. Unu karışım  koyu bir kıvam alana kadar eklemeye devam ediyoruz.

4. Baharatları ekleyip,karıştırıyoruz.

5. Zeytinyağını tavaya alıp,ısıtıyoruz.

6. Karışımdan kaşıkla alıp,kızgın yağda kızartıyoruz.

7. Kağıt havlu üzerine alıp,fazla yağını aldırıyoruz.Afiyet olsun.
   

2 Nisan 2012 Pazartesi

Havuç Rüyası




Herkese merhabalar.Eşimin rahatsızlığı,üzerine eklenen gripler,oğluşumun doğumgünü hazırlıkları derken arayı istemeden de olsa biraz fazla açtım,farkındayım.

Sevgili Rumma'nın sitesinde görüp,denediğim ve çok beğendiğimiz bir tarif....




1 kg. havuç

2 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı nişasta

2 paket vanilya

1 limon kabuğu rendesi

1 limonun suyu

Petit beurre bisküvi

Hindistan cevizi



1. Havuçları iyice yıkayıp,kabuklarını kazıyarak irice doğruyoruz ve 5 su bardağı su ile tencereye alıp,yumuşayana kadar pişiriyoruz.

2. Kalan haşlama suyuyla beraber rondodan geçiriyoruz.

3. Nişastayı 1 bardak suda eriterek,karıştırarak püreye ekliyoruz.

4. Şekeri,vanilyaları,limon suyu ve kabuklarını ilave ederek muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz.

5. Kare borcamı suyla ıslatarak,1 kat bisküvi diziyoruz.Üzerine ince bir kat muhallebi döküyoruz.

6. Bu şekilde muhallebi bitene kadar devam ediyoruz.

7. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip,buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.





LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin