Blog dünyası ile tanışmama vesile olan canım oğluşuma özel yapılan,onun ilk doğumgünü kurabiyeleri ile başlamak istedim tariflere...Bu kurabiyeleri canım arkadaşım Seda ile beraber hazırladık.Şeker hamurlu ilk denememiz olmasına rağmen bütün yiyenlerden tam not aldı.
Tarif , klasik olarak kullanılan sable hamuru tarifi.
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
100 gr. margarin veya tereyağı
1 yumurta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı pekmez
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
Hazır şeker hamuru
Renkli gıda jeli (biz mavi kullandık)
1 yumurta akı
Pudra şekeri
Bal
1-2 damla limon suyu
Nişasta
Fırının ısısı 175 dereceye ayarlıyoruz.Sable hamuru malzemelerini genişçe bir kaba alarak güzelce yoğuruyoruz.Merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, dilediğimiz kalıpla kesiyoruz.Biz kalp şekinde kalıp kullandık. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kestiğimiz kalpleri yerleştirip, yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz.
Bundan sonraki kısmı bizim için çok farklı ve eğlenceli oldu.Daha önce hiç şeker hamuru ile çalışmadığımız için önce biraz acemilik çektik.Ama yaptıkça çok zevk aldık.Hazır aldığımız şeker hamurunu mavi jel boyayla renklendirip,nişasta serptiğimiz tezgahta merdane ile 1 cm kalınlığında açtık.Kurabiyeleri kestiğimiz kalp kalıpla kestik.Kurabiyelerin üzerine bıçakla bal sürerek şeker hamurlarını yapıştırdık.
Kurabiyelerin üzerlerine adının baş harfini yazmak isteyince çeşitli bloglarda gördüğümüz royal icing'den yapmaya karar verdik.Bunun için pudra şekeri,yumurta akı ve limon suyunu mikserde çırptık.Hazırladığımız karışımı ucu iğne ile delinmiş temiz bir naylon poşete koyup kurabiyelerin üzerine ''Y'' harfi yaptık.Kurabiyeler kuruyunca jelatinleyip mavi kurdela ile bağladık.
2 yorum:
merhabalar,blog dünyasına hoş geldin,çok şık kurabiyeler ellerine sağlık;))
Sevgili Kardelen,
Çok teşekkürler...
Yorum Gönder