21 Aralık 2012 Cuma

Minik Tuzlu Kurabiyeler


 
 
 
Çeşitli dergilerde ve bloglarda gördüğüm bu enfes lezzetle neden bu kadar geç tanışmışım bilmiyorum.Çerez gibi,birkaç tane asla kesmiyor.Tadına bakan herkes tarif istedi.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
 
 
 
 
 
150 gr. tereyağı
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
1 yumurta ( sarısı üzerine,akı içine )
 
1 çay bardağı kavrulmuş susam veya çörekotu
 
1 paket mahlepli kabartma tozu
 
1 çay bardağından 1 parmak eksik toz şeker
 
1 yemek kaşığı tuz (silme )
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
4 - 4.5 su bardağı un
 
 
 
1. Şekeri ve tereyağını genişçe bir kaba alıp,yoğurun.
 
2. Üzerine zeytinyağı,yumurta akı,susam ,kabartma tozu ,tuz ve biberi ekleyin yoğurun.
 
3. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
 
4. Fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
 
5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine topları dizin.
 
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
 
7. 160-170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.


17 Aralık 2012 Pazartesi

Şeftali Kurabiye



Günümde arkadaşım Nazlı'nın yapıp getirdiği ve bir türlü paylaşamadığım  enfes şeftali kurabiyeler...


2 yumurta

1 paket margarin ( oda ısısında)

1 su bardağı şeker

1 kahve fincanı sıvıyağ

1/2 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


Kreması :

1/2 litre süt

6 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao ( tercihe bağlı )

50 gr margarin


Üzeri :

Toz şeker

Gıda boyası



1. Kurabiyeler için bütün malzemeyi genişçe bir kaba alıp, yoğuruyoruz.

2. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ekliyoruz.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.

4. 180 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

5. Krema için margarini tencerede eritiyoruz.

6. Üzerine unu ekleyip,kavuruyoruz.Sütü yavaş yavaş ekliyoruz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz.

7. Kurabiyelerin altlarını çay kaşığı ile oyuyoruz.İçine krema sürüyoruz.

8. Kurabiyeleri ikili olarak birbirine yapıştırıyoruz.

9. Gıda boyasını suyla veya meyve suyuyla sulandırıyoruz.

10. Kurabiyelerin üzerlerine fırça ile sürüyoruz,sonra kurabiyeleri toz şekere buluyoruz.

11. Servis tabağına alıp,yapraklarla süslüyoruz.Afiyet olsun.  

15 Aralık 2012 Cumartesi

Lor tatlısı



Televizyondaki yemek programlarından birinde Ayvalık yöresinde yapılmıştı bu güzel ve besleyici tatlı.Bizim evin erkekleri şerbetli tatlıları pek tercih etmeseler de...



500 gr  tatlı lor

250 gr  un

1 paket kabartma tozu


Şerbet :

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

3-4 damla limon suyu



1. Şerbet için malzemeleri tencereye alıp,kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.

2. Unu ve loru yoğuruyoruz.

3. Kabartma tozunu ekleyip,biraz daha yoğuruyoruz.

4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.Tepsiye koyarken yassılaştırıyoruz.

5. 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

6. Fırından çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.Dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

14 Aralık 2012 Cuma

İncirli Tatlı

16.08.2011 027

Merhabalar,
Uzun  bir zaman sonra nihayet bilgisayarın başına geçebildim.Arşivi karıştırınca bu tarifin uzun zamandır beklediğini farkettim.İncir memleketinde yaşayıp da bu tarifi yayınlamayı unutmuş olmak beni biraz utandırdı. Aydınlı olup da incirli tarifler verilmez mi ?Hadi buyrun...


Kek :

3 yumurta

6 adet kuru incir ( ılık suda yarım saat bekletilmiş,ufak doğranmış )

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı tarçın


Şerbet :

1.5 su bardağı su

1/2 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı nescafe


Muhallebi :

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

1 litre süt


1. Önce kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.

2. Un,kabartma tozu ve ceviz içini ilave ediyoruz.

3. En son inciri ekleyip,tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız borcama döküyoruz.

4. 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

5. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp,pişiriyoruz.

6. Şerbet malzemelerini karıştırıyoruz ama pişirmiyoruz.

7. Kekimizi kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkarıyoruz.

8. Şerbetini döküyoruz.

9. 10 dakika dinlendirdikten sonra muhallebisini döküp,buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.

6 Aralık 2012 Perşembe

Teşekkürler Pınar Süt...




Geçtiğimiz günlerde ailecek severek içtiğimiz Pınar Süt'ten gelen bu hediye beni çok mutlu etti.Reklamını izleyip,duygulanarak sürekli ağlayan birine bundan daha anlamlı bir hediye olamazdı.  Teşekkürler Pınar Süt....

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin