15 Aralık 2012 Cumartesi

Lor tatlısı



Televizyondaki yemek programlarından birinde Ayvalık yöresinde yapılmıştı bu güzel ve besleyici tatlı.Bizim evin erkekleri şerbetli tatlıları pek tercih etmeseler de...



500 gr  tatlı lor

250 gr  un

1 paket kabartma tozu


Şerbet :

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

3-4 damla limon suyu



1. Şerbet için malzemeleri tencereye alıp,kaynatıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.

2. Unu ve loru yoğuruyoruz.

3. Kabartma tozunu ekleyip,biraz daha yoğuruyoruz.

4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.Tepsiye koyarken yassılaştırıyoruz.

5. 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.

6. Fırından çıkınca soğuk şerbeti döküyoruz.Dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

14 Aralık 2012 Cuma

İncirli Tatlı

16.08.2011 027

Merhabalar,
Uzun  bir zaman sonra nihayet bilgisayarın başına geçebildim.Arşivi karıştırınca bu tarifin uzun zamandır beklediğini farkettim.İncir memleketinde yaşayıp da bu tarifi yayınlamayı unutmuş olmak beni biraz utandırdı. Aydınlı olup da incirli tarifler verilmez mi ?Hadi buyrun...


Kek :

3 yumurta

6 adet kuru incir ( ılık suda yarım saat bekletilmiş,ufak doğranmış )

1 su bardağı ceviz içi

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı tarçın


Şerbet :

1.5 su bardağı su

1/2 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı nescafe


Muhallebi :

2 yemek kaşığı buğday nişastası

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı şeker

1 litre süt


1. Önce kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.

2. Un,kabartma tozu ve ceviz içini ilave ediyoruz.

3. En son inciri ekleyip,tabanını yağlayıp,hafifçe unladığımız borcama döküyoruz.

4. 160 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

5. Muhallebi malzemelerini tencereye alıp,pişiriyoruz.

6. Şerbet malzemelerini karıştırıyoruz ama pişirmiyoruz.

7. Kekimizi kürdan testinden geçirdikten sonra fırından çıkarıyoruz.

8. Şerbetini döküyoruz.

9. 10 dakika dinlendirdikten sonra muhallebisini döküp,buzdolabında soğutuyoruz.Afiyet olsun.

6 Aralık 2012 Perşembe

Teşekkürler Pınar Süt...




Geçtiğimiz günlerde ailecek severek içtiğimiz Pınar Süt'ten gelen bu hediye beni çok mutlu etti.Reklamını izleyip,duygulanarak sürekli ağlayan birine bundan daha anlamlı bir hediye olamazdı.  Teşekkürler Pınar Süt....

14 Kasım 2012 Çarşamba

Tahinli Kurabiye



1 paket margarin ( oda sıcaklığında)

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı tahin

1 su bardağı taze yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 yumurta ( sarısı içine, akı dışına )

Aldığı kadar un

Ceviz ( üzerine )



1. Geniş bir kaba margarin ve pudra şekerini alıp, elimizle birbirine yediriyoruz.

2. Sırasıyla yoğurt, tahin,yumurta sarısı ve unu ekliyoruz.

3. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelinceye dek un ilave ediyoruz.

4. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip,yoğuruyoruz.

5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,yuvarlıyoruz.

6. Üzerlerine önce yumurta akı sürüp,sonra ceviz koyuyoruz.

7. 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.








28 Ekim 2012 Pazar

Cevizli Kek

 
 
 
 
 
Yaz - kış demeden bıkmadan usanmadan kek yapabilirim. Eve yayılan mis gibi kek kokusu beni kendimden geçiriyor. Bu defa da cevizli kek yaparak geçen yıldan elimde kalan cevizleri değerlendirmek istedim.
 
 
 
3 yumurta
 
1.5 su bardağı şeker
 
1/ 2 su bardağı sıvıyağ ( ben mısırözü kullandım)
 
1 su bardağı süt
 
2. 5 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
 
 
1. Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber şeker eriyene kadar iyice çırpıyoruz.
 
2. Üzerine sıvıyağı ve sütü ekleyip,1-2 dakika daha çırpıyoruz.
 
3. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu elekten geçirip,karışıma ekliyoruz.
 
4. Tahta kaşıkla karıştırarak yağlayıp,tabanına un serptiğimiz teflon kalıba veya benim gibi silikon kalıba döküyoruz.  
 
 
5. 175 derecede önceden ısıttığımız fırında pişip pişmediğini kontrol etmek için batırdığımız kürdan temiz çıkan kadar  pişiriyoruz.Afiyet olsun.
 
 
 
 

24 Ekim 2012 Çarşamba

Otlu Çörek




Herkese sağlıklı,mutlu,huzurlu nice bayramlar diliyorum.Ağzınızın tadı,yuvanızın huzuru hiç bozulmasın.

Sevgili Selen'in sitesindeki meşhur otlu çöreği ben de gelen misafirlerim için denedim ve tam not aldı.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.


3 yumurta

1 su bardağı taze yoğurt

1/2  su bardağı zeytinyağı

2-3 su bardağı un

2 paket kabartma tozu

1/2 demet maydanoz

1 demet dereotu

8- 10 dal taze soğan ( ben 3-4 tane kullandım )

200 gr. beyaz peynir




1. Yeşillikleri incecik kıyın.

2. Beyaz peyniri çatalla ezin.

3. Yumurtalardan birinin sarısını ayırın.

4. Genişçe bir kapta yumurtaları,yoğurdu,sıvıyağı ve kabartma tozlarını karıştırın.

5. Unu yavaş yavaş ilave edin.Elinize yapışan bir hamur olacak.

6. Otları ve ezdiğiniz peyniri ekleyin.

7. Hamurdan kaşıkla parçalar alıp,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

8. Üzerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.Afiyet olsun.



15 Eylül 2012 Cumartesi

Yoğurtlu Arpa Şehriye Salatası



 
 
 
Arayı bu kadar açınca nereden başlayacağını bilemiyor insan....

En güzeli tariflerle devam etmek.



2 su bardağı arpa şehriye

1 kutu konserve mısır

1 su bardağı küçük doğranmış kornişon turşu

2 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 demet ince kıyılmış dereotu

Tuz

Karabiber

1 adet tavuk bulyon

2 yemek kaşığı sıvıyağ




1. Sıvıyağı tavaya alıp,ısıtıyoruz.

2. Arpa şehriyeleri rengi kahverengileşene kadar kavuruyoruz.

3. Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edip,bulyonu
ekliyoruz.Pilav gibi önce harlı,sonra kısık ateşte pişiriyoruz.Demlenip,soğuması için kenara alıyoruz.

4. Genişçe bir kabın içerisinde yoğurt ve mayonezi karıştırıp,üzerine şehriyeleri ekliyoruz.

5. Turşuyu,mısırı,dereotunu,tuzu ve karabiberi ilave edip,karıştırıyoruz.Servisten önce yarım saat dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers