19 Temmuz 2009 Pazar

İrmik Helvası

İRMİK HELVASI


Herkesin kandili mübarek olsun.Allah hepimizin dualarını kabul etsin...




1 su bardağı irmik

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı şeker

1/2 çay bardağı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı mısırözü yağı

Tarçın



1. Yağlar çelik bir tencereye alınır.

2. İrmik eklenir ve kavrulur.

3. İrmiklerin rengi dönünce fıstıklar eklenir.

4. Her ikisi de pembeleşene kadar kavurulur.

5. Şeker sütün içinde eritilir.

6. Pembeleşen irmiklerin üzerine dökülür ve kısık ateşte pişirilir.

7. Yarım saat demlendirilir ve tarçınla servis yapılır.Afiyet olsun.

9 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık helva süper gözüküyor...
Canım geçmiş kandilin mübarek olsun mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

Tijen AKTAY dedi ki...

Çok güzel olmuş canım. Bazen İrmik tatlısını su ile yaparlar. Ama bence senin yaptığın gibi süt ile çok daha güzel oluyor.
Ellerine sağlık canım
sevgiler
http://www.lezzetibol.com

neslihan dedi ki...

Müjdeciğim ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

pelince dedi ki...

Müjdecim hayırlı kandiller...İrmik helvasını da çok severim,ellerine sağlık..

Sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Müjdecim ellerine sağlık. Hiç irmik helvası yapmadım ama yemesini çok severim.
Olsaydıda yeseydimm..

meliha dedi ki...

Helva nefiss görünüyor.bol tarçınlı bayılırım.
ellerine sağlık
sevgiler

Keskinli,Ikizlerinannesi dedi ki...

mis gibi olmus yenmesmi ya ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Çookk severim, ellerine sağlık Müjde'cim..Allah kabul etsin..

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

irmik helvası asla dayanamayacağım bir şey. ve uzun zamandır hiç yapmadım da yemedim de. hmmm gece gece nasıl canım istedi şimdi,ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin