30 Temmuz 2009 Perşembe

Kayısı Reçeli

KAYISI REÇELİ


Uzun bir aradan sonra merhaba. Yaklaşık 10 gündür Kuşadası'nda annemlerin yazlığındaydım ve internet olmadığı için sizlerden uzak kaldım maalesef.Çok şükür ki o çok sıcak günleri orada atlattık.Dün akşam döndüm ve hemen pc'nin başına koştum.
Yaz oldu mu bizde bolca reçel yapılır.Gitmeden yaptığım ama bir türlü yayınlayamadığım kayısı reçeli...



2 kg. kayısı

2 kg. şeker

2-3 damla limon suyu

1 çay kaşığı tereyağ




1. Kayısılar güzelce yıkanır ve ortadan ikiye bölmek suretiyle çekirdekleri ayıklanır.

2. Geniş bir tencereye alınan kayısıların üzerine aynı oranda şeker ilave edilir.

3. Tencerenin kapağı kapatılarak 1 gece bekletilir.

4. Ertasi gün suyunu salmış olan kayısılar ateşe konulur ve içine tereyağ ilave edilir.

5. Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ilave edilir.Biraz daha kaynatılır.

6. Tezgaha veya bir tabağa döktüğümüz reçel donuyorsa reçel olmuş demektir.

7. Tepsiye dökülür ve 1-2 gün güneşte bekletilir.(Aydın çok sıcak olduğu için 1 gün bekletmek yeterli oluyor. )

8. Kavanozlara boşaltılıp,dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına konulur.Afiyet olsun.

9 yorum:

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

hoşgeldin Müjdecim, ben de reçelsiz ev düşünemem, bir de hazır alıp yiyenler var ki tahammül edemem. harika görünüyor seninki de.ellerine sağlık

My Turkish Kitchen dedi ki...

Kayisi recelini cok severim, annemin en cok yaptigi receldir. Icinde kayisinin bademleriyle nefis olur.
Eline saglik.
Iffet

Zehra Gürgen dedi ki...

Bende çok severim ama bademide konmalı içine..bizim ağacın kayısılarından yapmıştık geçen sene, bu sene maalesef yapamadık..
çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım

sevgiler

pembe tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...

birdutmasali dedi ki...

Müjdeciğim hoşgeldin canım..
kayısıya şeftaliye portalkala ve frambuaza aroma olarak hayranım...
ellerine sağlık canım.
* bu arada istediğin armut reçelini akşam şirket (iş) dönüşü şeftali ile beraber yayınladım.
resimler evdeki PC- de idi.

sevgiler canım.

Tijen AKTAY dedi ki...

Bende aynen böyle yaparım canım.
Çok güzel gözüküyor
Ellerine sağlık canım
sevgiler
http://www.lezzetibol.com

pelince dedi ki...

Müjdecim hoşgeldin. Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim..
Reçel çok güzel gözüküyor,ellerine sağlık..
Sevgiler.

Damak Tadı dedi ki...

Hoşgeldin Müjde..Tatilinin güzel geçmesine sevindim..


Kayısı reçelin çok nefis görünüyor..Keyifli kahvaltılarda tüketmeniz dileğiyle..


Sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hoşgeldin Müjde'cim.. Reçel nefis görünüyor, ellerine sağlık..

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin