27 Ocak 2011 Perşembe

İç Pilav

İÇ PİLAV



İç pilavı çok sevmeme rağmen daha önce hiç yapmıştım. Anneciğimin tarifiyle nihayet deneyebildim.


200 gr. tavuk ciğeri

2 su bardağı baldo pirinç

2 + 1/4 su bardağı sıcak su

Yenibahar

Tuz

Karabiber

Dolmalık fıstık

Kuş üzümü

1 adet kesme şeker

Tereyağı



1. Pirinç ıslama kabına pirincimizi koyup,üzerine bolca sıcak su ilave ediyoruz.

2. Pirinçlerimiz sıcak suda yumuşarken tencereye tereyağını alıp,eritiyoruz.

3. Kuşbaşı doğradığımız ciğerleri ekleyip,kavuruyoruz.

4. Üzerine dolmalık fıstıkları ekleyip,rengi dönene kadar kavuruyoruz.

5. Tavuk veya et suyunu ekleyip,baharatları ve kuş üzümünü ilave ediyoruz.

6. İyice yıkayıp,suyunu süzdüğümüz pirinçleri kaynayan suya atıyoruz.

7. İlk 3-4 dakika harlı ateşte,daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

Özlem dedi ki...

Ellerine sağlık canım, görüntüden ne kadar lezzetli olduğu ortada.
sevgiler

Yeşim dedi ki...

İç pilav sevilmez mi ? ellerine sağlık nefis gözüküyor.
sevgilerimle.

sevda dedi ki...

pilav süper görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

derya dedi ki...

Canım bayılırım iç pilava ellerine
sağlık öpüyorum.

Aybike Ceylan dedi ki...

Cok severim Mujde'cigim,
Ellerine saglik, harika olmus.

Sevgilerimi gonderiyorum...

birdutmasali dedi ki...

ellerine sağlık müjdeciğim
bizim masal evinin yegane pilavı :)

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin