Ve misafir soframdaki ikinci tatlı da kış aylarında severek tükettiğimiz kabak tatlısı.Aydın'a yolu düşenler bilir,Aydın'da Rüştü'nün Yeri olarak da bilinen Şehir Kebap Salonu vardır.Oranın kabak tatlısı meşhurdur.Cam gibi olur,tadı damağınızda kalır.Övünmek gibi olmasın ama benim kabak tatlımı yiyen bütün misafirlerim de tatlımın aynı oradaki gibi olduğunu söylediler.Söylemesi benden denemesi sizden...
2 kg balkabağı
1 kg şeker ( şekerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ceviz
Balkabağının ortasını temizleyip,ince ince doğruyoruz.İşin sırrı mümkün olduğu kadar ince doğramakta.Doğrama işlemi bittikten sonra kabuklarını soyup,yayvan bir tencereye bir sıra kabak,bir sıra şeker olacak şekilde diziyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp,sabaha kadar bekletiyoruz.Sabah ocağın altını yakıp,önce harlı ateşte kaynatıyoruz.Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Kabaklar yumuşayınca tencerenin kapağını açıp tekrar harlı ateşte suyunu çektiriyoruz.Bu arada limon suyunu ilave ediyoruz.Soğuyunca servis tabağına alıp,tercihen cevizle servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
6 yorum:
her kabak tatlısı gördüğümde iç çekiyorum.. Burada doğru düzgün kabak bulmak neredeyse imkansız. Sizlere afiyet olsun. istanbula geldiğimde koca bir tabak kabak tatlısı yiyeceğim :)
nefiis görünüyor. ellerinize sağlık
sevgiler
Ellerine sağlık.Kabak tatlısına hem de çıtırına bayılırım.
Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler.Sevgilerimle...
öncelikle selam,
ben de yorumuna karşılık ziyaretine geldim.kabak tatlısı çok güzel görünüyor.ben de bugün aldım kabak,yarın ilk iş ocağa atıcam misler gibi kabak tatlısı için.ellerine sağlık.
hımm kabagın her türlüsünü severim canım ellerine saglık enfes olmuş evet gercekten görüntüde belli cam gibi duruyor
tatlım 31. ev sahibemize olan desteginden ötürü porselen demlik ailesi olarak tşk ederim
Sevgili Sevil,beni de arnıza kabul ettiğiniz için esas ben teşekkür ederim.
Sevgili Yasemin,şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Yorum Gönder