24 Aralık 2008 Çarşamba

Fenerbahçe Pastası









Merhaba,

Dün cümle aleme duyurduğum üzere biricik eşimin doğumgünüydü.Bu sene ona bir sürpriz yapıp,Yemekbahane'de gördüğüm Fenerbahçe pastasını yapmak istedim.Ve tabi canım arkadaşım Seda'dan yardım istedim.O da sağolsun beni kırmadı,şeker hamurunu,boyalarını kaptı geldi.Bir gün önce hazırladığım pastayı beraberce kaplayıverdik.Sedacığıma buradan bir kere daha teşekkür etmek istiyorum.Ve akşam gören eşim başta olmak üzere herkes bayıldı.Pandispanya tarifi arkadaşım Seda'dan,krema tarifini ise Yasemin Mutfakta'dan aldım.Orjinal tarifler verdiğim linklerde mevcut ama ben arşivimde bulunması açısından yine de yazmak istedim.

Pandispanya : 5 yumurta
1 su bardağı+1 parmak şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema : 3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
200 gr. bitter küvertür

Üzeri : Şeker hamuru
Renkli gıda jeli

İçi : Damla çikolata
Antep fıstığı

Islatmak için : 1 su bardağı şekerli nescafe

Fırınımızı 170 dereceye ayarlıyoruz.Pandispanya için yumurta ve şekeri yaklaşık 10 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağı ekleyip,çırpmaya devam ediyoruz.Unu,nişastayı,kabartma tozunu ve vanilyayı eledikten sonra karışıma ekleyip,tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Isıtılmış fırınımızda yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.

Krema için bitter küvertür hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp,karıştırıyoruz.Ocağın altını yakıp,göz göz oluncaya kadar pişiriyoruz.Ocağı kapatınca küvertürü ilave edip,karıştırıyoruz.Soğuyana kadar kabuk tutmaması için sık sık karıştırıyoruz.

Soğuyan pandispanyamızı üçe bölüp,her katını nescafe ile ıslatıyoruz.İlk kata krema sürüp,antep fıstığı serpiyoruz.İkinci kata da krema sürüp,damla çikolata serpiyoruz.Üçüncü katı kapatıp,pastamızı krema ile kaplıyoruz.Buzdolabında 1 gece bekletiyoruz.

Şeker hamurunu renklendirip,merdane ile açıyoruz.Pastamızı kaplıyoruz.Afiyet olsun.

7 yorum:

yemekbahane dedi ki...

Müjdeciğim merhaba,

Öncelikle pasta için seni tebrik etmek istiyorum. Eşine yapmış olman pastayı daha da bir güzelleştirmiş inan.Eşine nice seneler diliyorum. Pasta yapmaya devam..
Sevgiler
Müge

pel!n dedi ki...

Müjde eşin çok şanslı nefis bir pasta hazırlamışsın.Ellerine sağlık...

Sevgilerimle.

Müge dedi ki...

Sevgili Müjde,
Öncelikle çok geciken yanıtım için özür diliyorum.
Eşinin doğum günü için düşündün belkide ama ben geç kaldım lütfen affet beni:(
Dergileri bir tasarımcı bir arkadaşımız benim isteklerim doğrultusunda tasarladı, matbaalar ise adet çok az oldugu için basmak istemedi bende renkli baskı yapan bir ozalit firmasında çoğalttırdım. 50 adet yaptırmıştım.
Daha detaylı bilgi istersen bana mailde yazabilirsin.
Eşinin doğum gününü içtenlikle kutlarım.
Sevgilerimle...

yetur'la lezzet kareleri dedi ki...

müjdecim pastan çok güzel olmuş ellerine sağlık.eşinize ve size bir ömür boyu mutluluklar...nice güzel yıllara birlikte ermeniz dileğimle...izmirden sevgiler...yeşim...

müjde dedi ki...

Sevgili Müge,çok teşekkür ederim.Seninki kadar güzel olmadı ama ilk deneme için iyiydi.Dediğin gibi pasta yapmaya devam.Sevgiler....

müjde dedi ki...

Sevgili Pelin,
Sevgili Yeşim, güzel dilekleriniz için çooook teşekkürler...

müjde dedi ki...

Sevgili Müge,evet eşimin doğumgünü için düşünmüştüm ama hiç sorun değil,daha önümüzde tanışma yıldönümümüz var.:))
Önümüzdeki günlerde başını ağrıtırım.
Güzel dileklerin için teşekkürler.Sevgiler...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin