26 Aralık 2008 Cuma

Balkabağı Kavurması


Geçen hafta pazardan tatlı yapmak için aldığım kabak gözüme çok büyük gözükünce ben de bir kısmını kavurdum.Çok hafif ve lezzetli oldu.

750 gr. tatlı kabak (küp doğranmış )
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt

1.Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile beraber bir tavaya alıyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
2.Soğanlar pembeleşince küp doğranmış kabaklarımızı üzerine ilave edip,tuzunu ve biberini ayarlıyoruz.
3.Hiç su ilave etmeden, kabaklarımız yumuşayıncaya kadar arada sırada karıştırarak pişiriyoruz.
4.Soğuyunca servis tabağına alıp,yoğurt ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

5 yorum:

disal dedi ki...

şekerli tarifleri görmeye alışmışım değişik geldi tuzlusu...

denenmesi gereken bi tarif...ellerine sağlık canım...

Tijen dedi ki...

Bir de balkabaklı bulgur pilavını dene Müjde. Bayılacaksın!

müjde dedi ki...

Sevgili Disal,mutlaka dene.beğeneceksin.Sevgiler...

müjde dedi ki...

Sevgili Tijen,sen öneriyorsan muhakkak çok lezzetlidir.Mercimekli bulgur pilavında olduğu gibi mi ekliyoruz?

Adsız dedi ki...

yaklaşık yarım saattir kabak kavurması diye bakıyordum meğer balkabağı kavurması diye bakmam gerekiyormuş.annem yapardı bunu ben de bayılırım.kendi başıma yapacağım birazdan bakalım nasıl olacak.elinize sağlık...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin