29 Haziran 2009 Pazartesi

Kaplumbağa Pasta

KAPLUMBAĞA PASTA

Günlerdir bir koşuşturmacadır gidiyor.Bloğumla çok fazla ilgilenemiyorum.Kusura bakmayın.Yazın gelmesiyle birlikte Kuşadası'na gidip gelmelerimiz başladı.Aydın'da olduğumuz süreler de hep parkta geçiyor.

Yaz aylarında severek yiyebileceğiniz hem lezzetli hem pratik hem de sunumu çok şık bir pasta.
Önceden yapıp,buzluğa koyarsanız ani misafirleriniz geldiğinde nefis pastanız hazır.Tarif arkadaşım Seda'dan....





2 paket krem şanti

2 paket beze

1 su bardağı fındık ( iri dövülmüş )

2 su bardağı süt

2 paket Ülker Peki Rulo Pasta

3 adet muz ( küp küp kesilmiş )




1. 2 su bardağı soğuk sütle 2 paket krem şantiyi hazırlıyoruz.

2. İçerisine 2 paket bezeyi ufalıyoruz.

3. Fındığı ve muzu ekliyoruz.Hepsini karıştırıyoruz.

4. Rulo keki 2 cm. kalınlığında dilimliyoruz.Yuvarlak bir kasenin içine yerleştiriyoruz.Çukur yerine krem şantili karışımı yerleştiriyoruz.

5. Kapağını kapatıp,derin dondurucuda 1 gece dinlendiriyoruz.

6. Ertesi gün ters çevirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

23 Haziran 2009 Salı

Buğday Salatası

BUĞDAY SALATASI

Bu nefis ve bir o kadar da besleyici salatayı geçtiğimiz günlerde ağırladığım bir arkadaş grubuna yaptım ve çok beğenildi.Tarif forumdan Yelda'dan.Ben kendimce ufak tefek değişiklikler yaptım.




2 su bardağı buğday

2 adet patlıcan

1 kutu konserve mısır

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

1/2 demet taze soğan

3 adet kırmızı biber

Tuz

Limon

Zeytinyağı

Domates



1. Buğdayı güzelce yıkayıp,bir gece önceden ıslatıyoruz.

2. Ertesi gün limonlu ve tuzlu suda buğdayları haşlıyoruz.

3. Maydanoz,dereotu ve taze soğanları incecik kıyıyoruz.

4. Kırmızı biberleri zar gibi doğruyoruz.

5. Patlıcanları küp küp doğrayıp,kızartıyoruz.Kağıt havlunun üzerine alarak,fazla yağını aldırıyoruz.

6. Bütün malzemeyi genişçe bir kasede harmanlıyoruz.

7. Limon suyu,tuz ve zeytinyağı ilave edip,karıştırıyoruz.

8. Domatesle süslüyoruz.Afiyet olsun.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Yaprak Sarması

YAPRAK SARMASI

Yaprak sarması denince bizim evde akan sular durur.Hele taze yaprakla yapılmışsa tadına doyum olmaz.Yaprak sarmasının herkesce yapılan değişik versiyonları vardır.Biz bazen böyle sade,bazen salçalı,bazen de fıstıklı-üzümlü yaparız.




1/2 kg. asma yaprağı

2 adet kuru soğan

3 çay bardağı pirinç

Nane

Tuz

Karabiber

Salça ( isteğe bağlı )




1. Soğanlar yemeklik doğranır.

2. Pirinç yıkanır,ayıklanır.

3. Bütün malzeme harmanlanır.

4. Bu aşamada istenirse iç malzemesi kavrulabilir.Ben çiğden yaptım.

5. Yaprakların sapları ayıklanır.

6. Bir tatlı kaşığı iç konur ve sarılır.Bütün hepsi bitene kadar aynı işlem uygulanır.

7. Tencerenin dibine yaprakların sapları dizilir.Üzerine sarmalar dizilir.

8. Kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir.Tercihen soğuk servis yapılır.Tabi benim gibi ılık yemeyi sevenler varsa bilemem.Afiyet olsun.

19 Haziran 2009 Cuma

Mim

Sevgili Arzu beni mime davet etmiş.Kendisine teşekkür ediyorum.


1. Kullandığınız kremin markası ?

Ellerim ve ayaklarım için Lapitak,yüzüm için ROC ve vücudum için Marks&Spencer'in vücut losyonunu kullanıyorum.






2. Şu an okuduğunuz kitabın adı nedir ?

Yağız'ı daha iyi anlayabilmek umuduyla ''Oyun Çocuğu''.





3. En son aldığınız 3 ürünün adı ?

Son alışverişimiz kitap alışverişi oldu.Kendim için T.İş Bankası Yayınları'nın çıkarmış olduğu ''Dünyanın En Güzel Tatlıları '',Yağız için ise resimde göreceğiniz kitapları aldım.











4.En çok sevdiğiniz 3 dizi film ?

Lost,Papatyam,CSI Miami.


5.Kullandığınız parfümün markası ?

Ben parfüm hastasıyım.Bir çok farklı parfüm kullanıyorum.Bulgari'nin bütün çeşitleri,Roberto Verino,Ultraviolet,Angel ve tabi ki de Gio Armani She.



Ben de mimi devam ettirmek adına,Seda'yı,Birsen'i ve Özlem'i davet ediyorum.

18 Haziran 2009 Perşembe

Otlu Poğaça

OTLU POĞAÇA



Yeşilliklerin tam üzeriyken otlu poğaçayı yapmamak olmaz tabi...





700 gr. un

2.5 su bardağı süt ( ılık )

3 yemek kaşığı tereyağı

1.5 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

1 paket instant maya

1 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

250 gr. beyaz peynir


Üzeri için :

2 yumurta sarısı





1. Un,süt,yağ,tereyağı,tuz,şeker ve mayayı genişçe bir kasede karıştırıyoruz.

2. Elimize yapışmayana kadar un veya süt ilave edebiliriz.

3. Hamurun üzerini örtüp,yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz.

4. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp,hamura ekliyoruz.

5. Beyaz peyniri de ufalayıp,ekliyoruz.

6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,yuvarlıyoruz.

7. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.

8. 15 dakika daha tepside mayalandırıp,200 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.


**Bu ölçülerden yaklaşık 2 tepsi dolusu poğaça çıkıyor.Ben yiyeceğimiz kadarını ayırıp,kalanını soğur soğumaz poşetleyip,derin dondurucuya koyuyorum.

17 Haziran 2009 Çarşamba

Muzlu Krem Şantili Pasta

Muzlu Krem Şantili Pasta






Köşesindeki tarihten de anlaşılacağı üzere neredeyse üç ay önce kayınvalidemin doğumgünü için yaptığım pasta...Biriken tarif çok olunca yayınlayamadım bir türlü.









Pandispanya :

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1.5 kahve fincanı un

2 kahve fincanı buğday nişastası

1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması :

1 paket muzlu creme ole

3 su bardağı süt

1 paket krem şanti

İçi :

4-5 adet muz

Süslemek için :

Arjantin şekeri

Islatmak için :

1 su bardağı muzlu süt

1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.

2. Pandispanya için oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

3. Unu,buğday nişastasını ve kabartma tozunu beraber eliyoruz.

4. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırarak ekliyoruz.

5. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız kelepçeli kalıpta kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.

6. Soğuyan pandispanyayı ikiye bölüp,her katını muzlu sütle ıslatıyoruz.

7. 1 poşet creme oleyi 2 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp,pastanın arasına sürüyoruz.Üzerine bolca muz doğruyoruz.

8. Pandispanyanın diğer parçasını da üzerine kapatıyoruz.

9. 1 poşet krem şantiyi de 1 su bardağı sütle hazırlayıp,pastayı bununla kaplıyoruz.

10. Krem şantiyi sıkma torbasına koyup,süslüyoruz.Arjantin şekeri serpiyoruz.Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.


16 Haziran 2009 Salı

Çilekli Pasta

ÇİLEKLİ PASTA




Yanında muhteşem çilek sosuyla çilekli pastayı o kadar seviyorum ki mevsiminde sürekli yapıyorum.Yine sevdiğim dostlarım için hazırladığım nefis bir pasta...






Pandispanya :



5 yumurta



1 su bardağından 1 parmak fazla şeker



1 su bardağı buğday nişastası



1 su bardağı mısırözü yağı



1 su bardağı un



1 paket vanilya



1 paket kabartma tozu





Kreması için :



2 paket krem şanti



2 su bardağı süt





İçi ve sosu için :



1 kg. çilek



1 çay bardağı pudra şekeri





Islatmak için :



1 su bardağı çilekli süt









1. Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz.



2. Oda ısısındaki yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.



3. Mısırözü yağını ekleyip,çırpmaya devam ediyoruz.



4. Nişasta,un,kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eliyoruz.



5. Tahta kaşıkla fazla karıştırmadan ekliyoruz. Sadece tabanını yağlayıp,unladığımız 24 cm'lik kelepçeli kalıba döküyoruz.



6. 175 derece ısılı fırında kürdan testini geçene kadar pişiriyoruz.



7. Soğuyup,dinlenen pandispanyayı ikiye bölüyoruz. ( Ben pandispanyamı muhakkak bir gün önceden pişiriyorum. )



8. Her iki katını da çilekli sütle ıslatıyoruz.



9. İki poşet krem şantiyi iki su bardağı soğutulmuş sütle hazırlıyoruz.



10. Pandispanyanın bir katını servis tabağına alıp,üzerine kremayı sürüyoruz.Bol miktarda çilek doğruyoruz.



11. İkinci katını da üzerine kapatıp,pastayı krem şantiyle kaplyoruz.

12. Çileklerle süslüyoruz.

13. Sos için geri kalan yaklaşık 400 gr. çileği pudra şekeriyle beraber rondodan geçiriyoruz.

14. Pastamızı buzdolabında 1-2 saat dinlendirip,çilek sosuyla beraber servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

15 Haziran 2009 Pazartesi

Elmalı Turta

ELMALI TURTA

3 günlük bir aradan sonra merhaba.Bu haftasonu 2 günlüğüne bir kaçamak yaptık ve Çeşme'ye gittik.Ama rüzgar bize umduğumuz gibi bir haftasonu yaşatmadı maalesef...:((

Benim için en güzel olan yanlarından biri uzun zamandır almayı çok istediğim T.İş Bankası Kültür Yayınları'nın çıkardığı ''Dünyanın En Güzel Tatlıları '' kitabını almam oldu.Hem de annem İş Bankası mensubu olduğu için ve bankanın kampında satıldığı için %40 indirimli olarak aldım.Sadece kendim için değil,Yağız için de bir sürü eğitici kitap aldım.Belki doyasıya denize giremedik ama dinlendik.

Mevsimin son elmalarıyla yapılan ve yayınlanmak için sırasını bekleyen bir tarif...




250 gr. tereyağ ( oda sıcaklığında )

3 adet yumurta

12 çorba kaşığı pudra şekeri

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un


İçi :

5 adet rendelenmiş elma

8 çorba kaşığı şeker

2 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı ceviz ( iri dövülmüş )


Üzeri :

Pudra şekeri




1. Geniş bir kasede yumurta,şeker ve tereyağını karıştırın.

2. Yavaş yavaş un ilave edin.Elinize yapışmamaya başladığı anda un ilave etmeyi kesin.

3. Kabartma tozunu ilave edin.Yoğurun.

4. Yuvarlak tart kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıtla kaplayın.

5. Hamurun üçte ikisini kalıba yayın.

6. Geri kalan hamuru buzlukta yarım saat dinlendirin.

7. Bu arada içini hazırlayın.Rendelenmiş ve suyu süzülmüş elmaları şeker ve tarçınla suyunu çekene kadar pişirin.

8. Cevizini ilave edin ve soğutun.

9. İçi, hamurun üzerine yayın.Buzluktaki hamuru ya rendenin iri tarafıyla rendeleyin ya da kafes şekli verin.

10. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Soğuyunca pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

11 Haziran 2009 Perşembe

Arnavut Ciğeri

ARNAVUT CİĞERİ




1/2 kg. dana ciğeri

Sıvıyağ

3-4 yemek kaşığı un

2 adet kuru soğan

1 demet maydanoz

Tuz






1. Ciğerleri tel süzgüye alıp,kanını süzdürüyoruz.

2. Unu çukur bir kaseye koyup,ciğerleri içine atıyoruz ve heryerlerinin una bulanmasını sağlıyoruz.

3. Tekrar süzgüye alıp,fazla unu akıtıyoruz.

4. Tavada sıvıyağı kızdırıp,içine ciğerleri atıyoruz.Ara sıra karıştırmak suretiyle pişiriyoruz.

5. Soğanları halka halka doğrayıp,acısının gitmesi için tuzla ovuyoruz.Daha sonra bol suyla yıkıyoruz.

6. Maydanozları ince ince kıyıp,soğanla karıştırıyoruz.

7. Kavrulan ciğerleri maydanoz+soğan karışımının üzerinde servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

10 Haziran 2009 Çarşamba

Ispanaklı Börek

ISPANAKLI BÖREKISPANAKLI BÖREK


Mevsimi geçmeden son ıspanaklarla yaptığım,annemin enfes ıspanaklı böreği...

Bizler küçükken bu kadar çok tarif yoktu.Genelde bütün misafirliklerde aynı tarz yiyecekler olurdu.
Tuzlu olarak tepsi böreği,sigara böreği,susamlı simit..
Tatlı olarak elmalı kurabiye,mermer kek,mozaik pasta,evde pişen pandispanya ile yapılan pastalar...
Salata ise çeşitli değildi.Sadece kısır,mercimek köftesi,sarma,patates salatası falan yapılırdı.

İşte o zamanlardan kalma annemin sürekli istek alan nefis ıspanaklı böreği...




6 yufka


Sıvı harç :

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

4 yumurta


İçi için :

1 kg. ıspanak

1/2 kg. pırasa

Tuz

Kırmızı toz biber




1. Ispanaklar iyice yıkanır ve yaprakları ince ince doğranır.

2. Pırasalar da yıkandıktan sonra incecik kıyılır.

3. Sıvı harç malzemeleri çukur bir kasede çırpılır.

4. Fırın tepsisi yağlanır. Yufkanın biri üzerine serilir.

5. Yufkanın her yeri sıvı harçla ıslatılır.

6. 2. yufkaya da aynı işlem uygulanır.

7. 3. yufka da serilir ama harç sürülmez.Harmanlanmış ıspanaklar ve pırasalar serilir.Üzerine tuz ve kırmızı toz biber serpilir.

8. 4. yufka da onun üzerine kapatılır.Sıvı harç sürülerek diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.

9. Kalan sıvı harç üzerine dökülür ve börek bu şekilde en az yarım saat bekletilir.

10. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

9 Haziran 2009 Salı

Tabbule ve Etkinlik

TABBULE







Bu leziz salatayı sevgili Pelin'de görmüştüm ve ne zamandır denemek istiyordum.Geçtiğimiz günlerde gelen misafirlerime yaptım ve çok beğendik.Ben misafir sayısına göre kendimce değişiklikler yaptım.Tekrar teşekkürler Pelin...


Bu tarifim aynı zamanda Porselen Demlik Çay Saati 44. Hafta 'nın ev sahibesi Narin'e yolluyorum ve kolaylıklar diliyorum.








2 su bardağı ince bulgur

2 su bardağı sıcak su

2 adet domates

3 adet salatalık

1 demet nane

1/2 demet maydanoz

4-5 adet taze soğan

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet limon

Tuz




1. Bulguru çukur bir kaba alıp, üzerine sıcak suyu ve tuzu ilave ediyoruz.

2. Üzerini kapatıp,bulgurlar şişene kadar bekliyoruz.

3. Bu arada taze soğan,maydanoz ve naneyi incecik kıyıyoruz.

4. Domatesin çekirdeklerini çıkarıp,domatesleri ve salatalıkları küçük küpler halinde doğruyoruz.

5. Kabaran bulguru havalandırıp,içine yeşillikleri,domatesleri ve salatalıkları koyuyoruz.

6. En son limonunu ve zeytinyağını ilave ediyoruz ve göbek marulla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Köfteli Enginar

KÖFTELİ ENGİNAR



4 adet enginar

200 gr. kıyma

1 dilim ekmek içi

1 adet kuru soğan

Maydanoz

Tuz

Karabiber

1 kavanoz garnitür

1 adet limon

Kaşar peyniri rendesi




1. Enginarlar ayıklanıp,iyice yıkanır.

2. Limon ve 1 litre suyla tencereye alınır.Yumuşayana kadar haşlanır.

3. Köfte için kıyma,tuz karabiber,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz ve rondodan geçirilmiş ekmek içi bir kaba alınır,yoğurulur.

4. 4 adet enginar büyüklüğünde köfte yapılır.

5. Haşlanan enginarlar fırın kabına yerleştirilir.Üzerine köfteler konulur.

6. Enginarların yarısına gelecek kadar haşlama suyundan da ilave edilir.Garnitürler de bu suyun içerisine atılır.

7. 200 derecede köftelerin her iki yüzü de kızarana kadar pişirilir.

8. En son kaşar peyniri rendesi serpilir ve 5 dakika daha fırınlanır.Afiyet olsun.

7 Haziran 2009 Pazar

Zeytinyağlı Semizotu




ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU






Çok sıcak bir günden merhabalar.Türkiye'nin her yeri bu kadar sıcak mı bilmem ama bugün Aydın'da hava acayip sıcak.Bugün Pazar,değişiklik olsun dedik ve kahvaltıyı dışarıda yaptık ama aşırı sıcak yüzünden kahvaltı bizim için azaba dönüştü.Benim tansiyonum düştü,eşiminki çıktı.Sıcaktan şikayeti olmayan tek kişi ise Yağız paşa .O, parkta oynamaktan çok keyif aldı.




Bu arada daha önceki postumda Yağız'la ilgili çok cici şeyler yazmışsınız,çok mutlu oldum.Ama keşke kendisi de elleri gibi tombik olsaydı...Üstteki resim de bunun ispatı.
Annesi sürekli mutfakta birşeyler deniyor oğluşu için ama Yağız paşa yememekte direniyor.:((



Sıcak yaz günlerinde yanında buz gibi bir tabak yoğurtla iyi bir alternatif olabilir diye bu nefis zeytinyağlı semizotunu yayınlamak istedim.






1 bağ semizotu




1 adet kuru soğan




2 adet domates




1/2 çay bardağı pilavlık bulgur




1 yemek kaşığı kırmızı toz biber




Tuz




Zeytinyağı






1. Semizotu ayıklanır ve bol suda yıkanır.




2. Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğradığımız soğanlar üzerine ilave edilerek kavurulur.




3. Yemeklik doğradığımız domatesler ilave edilir.




4. Semizotu ıspanak doğrar gibi doğranır.Kart sapları varsa atılır.




5. Domateslerin üzerine semizotu,tuz ve kırmızı toz biber ilave edilir.




6. Kısık ateşte semizotları yumuşayana kadar pişirilir.




7. Ocaktan almadan 5 dakika önce bulgur ilave edilir,karıştırılır.Afiyet olsun.






6 Haziran 2009 Cumartesi

Patatesli Omlet

PATATESLİ OMLET

Uzun zaman önce sevgili Devletşah'ta görüp,denediğim bu lezzetli omleti haftasonu kahvaltılarınıza belki bir alternatif olur düşüncesiyle yayınlamak istedim.Ölçülerde kendimce değişiklikler yaptım.

Herkese gönüllerince geçecek mutlu haftasonları diliyorum.



2 adet patates

3 yumurta

Tuz

Karabiber

Tereyağ

2 yemek kaşığı un



1. Patatesleri rendeliyoruz.

2. Un,yumurta,tuz ve karabiberle harmanlıyoruz.

3. Tavaya tereyağı koyup,kızdırıyoruz.

4. Karışımı döküp,kısık ateşte kapağı kapalı biçimde kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

5 Haziran 2009 Cuma

Narenciyeli Pelte

NARENCİYELİ PELTE

Marketten bir heves aldığım ama tadını çok beğenmediğimiz meyve suyunu pelte yaparak değerlendirdim.Biz bu halini daha çok sevdik.:))


3.5 su bardağı narenciyeli meyve suyu ( portakal,limon,greyfurt )

1 poşet vanilyalı puding

Hindistan cevizi




1. Meyve suyunu ve pudingi bir tencereye alıp,eriyene kadar karıştırıyoruz.

2. Ocağın altını yakıp,muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.

3. Kuplara paylaştırıp,hindistan cevizi ile süslüyoruz.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

4 Haziran 2009 Perşembe

Pratik Patates Salatası

PRATİK PATATES SALATASI



Son dakikada yaptığım bir salata.Eşim tarafından çok beğenildi.




3 adet patates

2 adet salatalık

3 yemek kaşığı Amerikan Sezar salata sosu

1 tatlı kaşığı nane

Tuz




1. Patatesleri küp küp doğrayıp,tuzlu suda haşlıyoruz.

2. Suyunu süzüp,üzerine salatalıkları rendeliyoruz.

3. Sosu üzerine gezdirip,naneyle süslüyoruz.Afiyet olsun.

1 Haziran 2009 Pazartesi

Kabak Mücver

KABAK MÜCVERİ
KABAK MÜCVERİ





Herkese mutlu haftalar...



Bu aralar bir yoğunluktur gidiyor.Ailecek eve yatmadan yatmaya giriyoruz desek yalan olmaz.Yaz tatili öncesi dostlarla yenilen akşam yemekleri,içilen çaylar,düğünler derken günlerimiz hep dışarıda geçiyor.Ama bu haftayı kısmetse evde geçireceğim.Çünkü ağırlamam gereken birkaç grup misafirim var.Arşivim de o kadar birikti ki,fırsat buldukça hepsini yayınlayacağım.



Son postumda kabak dolması yayınlamıştım.Kabak dolması pişince ertesi gün ne yapılır,tabi ki mücver.Yağız paşanın çok severek tükettiği bir yiyecek.:))









1 kg kabağın içi



1 adet kuru soğan



1/2 demet maydanoz



1/2 demet dereotu



5-6 dal taze soğan



3 yumurta



7-8 yemek kaşığı un



1 paket kabartma tozu



Tuz



Karabiber





Kızartmak için :



Sıvıyağ









1. Kabak içleri rendelenir,tuz serpilir.5 dakika bekletildikten sonra suyu sıkılır.



2. Maydanoz,dereotu,taze soğan incecik doğranır.



3. Kuru soğan rendenin ince tarafıyla rendelenir.

4. Bütün malzemeler geniş bir kasede karıştırılır.

5. Kızartma tavasında sıvıyağ kızdırılır. Karışımdan birer yemek kaşığı alınarak kızgın yağda kızartılır.Afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin