4 Ocak 2012 Çarşamba
Ispanak Salatası
Herkese günaydın.Herşeyin gönlünüzce olacağı güzel bir gün diliyorum.
Bugünkü tarifimiz Sevgili Hatice'den. Bu leziz tarifi ilk kez geçen yıl Yağız paşanın doğumgününde denemiştim.Herkes tarafından çok beğenildi.O günden beri de evin ıspanak yemeğini sevmeyen erkekleri için sıklıkla yapıyorum.Denemeyen varsa körpecik ıspanakların vakti geçmeden muhakkak denesin diyorum.Orjinal tarif üzerinde ben kendimce değişiklikler yaptım.
1 kg. ıspanak
2 adet nar ( tanelenmiş )
1.5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1/ 2 demet taze soğanın yeşil sapları
1 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağı
1. Ispanakları iyice yıkayıp,ayıklıyoruz.
2. Ispanakların dış yapraklarını ikiye bölüyoruz.Ben vitamini azalmasın diye içteki minik yaprakları bölmüyorum.Dilerseniz siz bölebilirsiniz.
3.Taze soğanın saplarını,maydanozu,dereotunu incecik doğruyoruz.
4. Servis kasesine ıspanakları ve yeşillikleri alıp,ayıklanmış narı ve cevizi ilave ediyoruz.
5. Servisten 1.5 -2 saat önce nar ekşisi,tuz ve zeytinyağını ekleyip,buzdolabında dinlendiriyoruz.Afiyet olsun.
* Ispanakları 1 gün önceden de yıkayıp,hava almayan bir kapta muhafaza edebilirsiniz.
* Sosu döktükten sonra en geç 2 saatte servis yapmalısınız çünkü ıspanaklar yumuşayıp,renk değiştirebiliyor.
* Ispanağın dış yaprakları çok sertse hiç kullanmıyorum,sadece göbekteki açık renklileri kullanıyorum
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
9 yorum:
Nefis gorunuyor cok saglikli salatan ellerine saglik
Sevgiler canim
Çok şık ve güzel bir salata ellerine sağlık..
Canım çok severim ıspanak salatası
nı hem besleyici,hem leziz ellerine
sağlık sevgiler.
ellerine sağlık ben de çok severim bu salatayı. sevgiler
körpe ıspanak ve nar acayip bi ikili.
Ellerine sağlık canım.
sağlıkmı sağlıkk.:)
Renklere bayıldım :)) Ne kadar iç açıcı bir görüntü. Ellerine sağlık Müjdecim..
Ellerine saglik Mujde'cigim, harika gorunuyor.
Harika bir yil diliyorum tekrar, saglikla, bereket ve mutlulukla.
Sevgi ve selamlar...
bu çok güzel görünüyor.elinize sağlık
Yorum Gönder