13 Ocak 2012 Cuma

Isırganotu Köftesi

ısırgan otu köftesi


Isırgan otları bitmeden denenmesi gereken bir tarif.Yanında yoğurtla nefis oluyor.



1 demet ısırgan otu ( dalgan)

5-6 adet yeşil soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

2 yumurta

1.5 su bardağı un

1 adet havuç

Tuz

Karabiber

Kızartmak için sıvı yağ



1. Isırgan otunu eldiven giyerek iyice yıkıyoruz  ve ince doğruyoruz.

2. Maydanozu,dereotunu ve taze soğanı incecik kıyıyoruz.

3. Havucu rendeliyoruz.

4. Hepsini bir kaba alıp,karıştırıyoruz.

5. Unu,yumurtaları,tuzu ve karabiberi ekleyip,güzelce karıştırıyoruz.

6. Tavaya sıvıyağı koyup,ısıtıyoruz.

7. Isınan yağın içine bir karışımdan kaşıkla döküp,üzerine hafifçe bastırıyoruz.

8. Her iki yüzünü de kızartıp,fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alıyoruz.Afiyet olsun.

11 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

müjdecim
bayıldım ben buna.
harika bişey olmuş !

u.aydin dedi ki...

ne kadar saglikli aslinda bir nevi mucver diyebilirmiyiz.ellerine saglik.denenmeli.sevgilerle.

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik olmuşcanım.ısırganı hiç denemedim ama eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

O yoğurtta biraz sarımsak olucak ohhh missss..:)
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

cok degisik olmus....ellerine saglik

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Isırgan otunu yumurtalı yemiştim ama köftesini ilk defa duydum, merak ettim tadını:)

Ellerinize
Sevgiler

Lavantalı Gardırop dedi ki...


Uzun zamandır aradığım bir tarifti. çok çok teşekkür ederim Müzjde hanm bana çocuklumğda kalan bir tadı hatırlattığınız için..

Lavantalı Gardırop dedi ki...


Uzun zamandır aradığım bir tarifti. Çocukluğumdan kalan bir tadı hatırlattığınız için çok teşekkür ederim Müjde hnm....

Unknown dedi ki...

Ege ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ege ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ege ye özeldir bu ben aydınlıyım hep yaparız bunu. Ama maydanoz dereotu havuç kullanmayız. Yeşil doğan yerine pırasa kullanırsanız ayrı bir güzel olur ve içine toz biber koyarız(kırmızı etli biberleri yazın evimizin çatısında kuruturuz ve o kuruyan biberler değirmende öğütülür toz haline getirilir binevi konsantre diyebiliriz) böyle de güzel oluyor ama yinede ellerinize sağlık

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers