Geçen hafta pazardan tatlı yapmak için aldığım kabak gözüme çok büyük gözükünce ben de bir kısmını kavurdum.Çok hafif ve lezzetli oldu.
750 gr. tatlı kabak (küp doğranmış )
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurt
1.Yemeklik doğradığımız soğanlarımızı zeytinyağı ile beraber bir tavaya alıyoruz ve soğanları kavuruyoruz.
2.Soğanlar pembeleşince küp doğranmış kabaklarımızı üzerine ilave edip,tuzunu ve biberini ayarlıyoruz.
3.Hiç su ilave etmeden, kabaklarımız yumuşayıncaya kadar arada sırada karıştırarak pişiriyoruz.
4.Soğuyunca servis tabağına alıp,yoğurt ile servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
5 yorum:
şekerli tarifleri görmeye alışmışım değişik geldi tuzlusu...
denenmesi gereken bi tarif...ellerine sağlık canım...
Bir de balkabaklı bulgur pilavını dene Müjde. Bayılacaksın!
Sevgili Disal,mutlaka dene.beğeneceksin.Sevgiler...
Sevgili Tijen,sen öneriyorsan muhakkak çok lezzetlidir.Mercimekli bulgur pilavında olduğu gibi mi ekliyoruz?
yaklaşık yarım saattir kabak kavurması diye bakıyordum meğer balkabağı kavurması diye bakmam gerekiyormuş.annem yapardı bunu ben de bayılırım.kendi başıma yapacağım birazdan bakalım nasıl olacak.elinize sağlık...
Yorum Gönder