16 Aralık 2008 Salı

Gökkuşağı Böreği


Annem bana ev tebriğine gelen arkadaşlarının ikram tercihlerini göz önünde bulundurarak tek çeşit hamur işi yapmamı önerdi.Ve ben de bu doğrultuda börek olarak hafif olması sebebiyle gökkuşağı böreğini tercih ettim.Son anda evde lor peynirinin kalmadığını farkedince onun yerine beyaz peynir kullandım.
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 adet patates (haşlanmış,rendelenmiş)
250 gr. kıyma
1 bağ pazı
250 gr. lor peyniri
6-7 adet havuç ( rendelenmiş )
2 adet kuru soğan
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet yumurta sarısı
Çörekotu

Pazılı harcımızı hazırlamak için önce pazımızı güzelce yıkayıp,kaynar suda 10 dakika haşlıyoruz.Soğuyunca ince ince doğruyoruz.Daha sonra yemeklik doğradığımız bir adet soğanı 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştiriyoruz.Pazılarımızı da ilave edip,2-3 dakika kavuruyoruz.Soğuması için kenara alıyoruz.

Havuçlu harcımız için rendelediğimiz havuçlarımızı 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteliyoruz.Ilıyınca içine lor peynirimizi ilave edip,karıştırıyoruz.
Patatesli harcımız için kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tencereye alıp,suyunu salıp,çekene kadar kavuruyoruz.Üzerine yemeklik doğradığımız bir adet kuru soğanı ilave edip,kavuruyoruz.Haşlanmış,rendelenmiş patateslerle karıştırıyoruz.

Sıvı harç için 1 çay bardağı süt ve 1 çay bardağı zeytinyağını çırpıyoruz.

Yufkamızın birini tezgaha serip,üzerine sıvı harç sürüyoruz.Daha sonra pazılı harcımızı yayıyoruz.İkinci yufkayı üzerine kapatıp,yine sıvı harçtan sürüyoruz ve havuçlu harcımızı yayıyoruz.Üçüncü yufkayı da havuçların üzerine serip,önce sıvı harcı sonra patatesli harcı döküyoruz.Dördüncü yufkayı da koyup,dikkatli bir şekilde rulo yapıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip,üzerine yumurta sarısı sürüp,çörekotu serpiyoruz.200 derecede üzeri kızarana kadar pişirip,ılıyınca dilimliyoruz.Afiyet olsun.

6 yorum:

leyya dedi ki...

çok seviyorum ben bu yeşillikli börekleri çoook..eline sağlık arkadaşım harika görünüyor.

Adsız dedi ki...

canım nefıs gorunuyor ellerıne saglık mutlaka denenmelı. sevgıler..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ellerine sağlık,çok şık görünüm var.

zarpandit dedi ki...

harika gorunuyor ne olursa olsun :)))

EZGi :)) dedi ki...

harka görünüor müjdecim bende bunu sucuk,kaşar,ıspanak ve havuçla yapıyordum bu şekildede çok lezzetli görünüyor birde bu şekilde deneyeceğim ellerine saglık canım sıcacık sevgiler

müjde dedi ki...

Sevgili Leyya,Sevgili Banu,Sevgili Yasemin,Sevgili Gökçe ve Sevgili Ezgi güzel yorumlarınız için çooooook teşekkürler...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers