2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
1.Soğanlar yemeklik doğranır,yağlarla beraber tencereye alınır.
2.Soğanlar pembeleşince yemeklik doğranmış biberler de ilave edilir.
3.Biberler sotelenince rendelenmiş domatesler de eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
4.Salça ilave edilir.Kokusu çıkana kadar kavurulur.
5.Su ve baharatlar ilave edilir.
6.Kaynayınca bulgur eklenir.Suyunu çekene kadar harlı,çektikten sonra kısık ateşte pişirilir.
7.Tencerenin ağzına kağıt havlu konarak demlendirilir.Afiyet olsun.
*Aslında nane de ilave ediyordum ama bizim küçük bey bu aralar naneden pek hoşlanmadığı için bu defa koymadım.
**Bu pilavı et suyunuz varsa et suyuyla yapın.Lezzetinin ne kadar değiştiğini göreceksiniz.
5 yorum:
bayılırım bu pilava hele de ayran varsa yanında
***
bu arada ödülünüzü almak üzere bloguma uğrayabilirmisiniz....
benim de favori pilavımdır,ellerine sağlık.
Sevgili Binnur,
Çok sağol canım.Öpüyorum seni.
Sevgili Yasemin,
Teşekkür ederim.Öpüyorum canım.
merhabalarr:))
nee hoşş ne cicii bir sayfa bu böylee...
girdim ve çıkamıyorum bir türlü:)
ellerinize, emeklerinize, o güzel yüreğinize sağlık...
:)
seve seve izleyiciniz olddum hemen...
bende sizi bekliyorum nacizane sayfama...
:)
gönül dolusu sevgilerimlee...
:))
Yorum Gönder