16 Eylül 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA





1 kg. barbunya



2 adet kuru soğan



1 adet havuç



3 adet domates



Tuz



1 adet kesme şeker



Zeytinyağı



Kırmızı toz biber







1. Barbunyalar ayıklanıp,kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.



2. Soğanlar yemeklik ,havuçlar halka halka doğranır ve zeytinyağıyla beraber tencereye alınır.



3. Domatesler rendelenir.



4. Soğanlar pembeleşince domatesler eklenir.



5. Onlar da eriyince,barbunyalar ,tuz,şeker ve kırmızı toz biber eklenir.



6. Gerekirse sıcak su eklenerek kısık ateşte 15 dk. pişirilir.Afiyet olsun.

4 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Her gün yesem bıkmam, o kadar çok severim barbunyayı.. Ellerine sağlık Müjde'cim..

kizilciksurubu dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Arzu dedi ki...

Ellerine sağlık. Ben çok sık yaparım. Afiyet olsun

derya dedi ki...

İşte benim yemeğim canımmm ellerine
sağlık harika görünüyor.Kocaman öpü
yorum...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin