Bizim evde reçel çok tüketilir.Canım annem sağolsun kavanoz kavanoz reçel yapar bizlere.Ben daha önce hiç reçel denememiştim ta ki sevgili Banu portakal reçelini yayınlayana kadar.Resmi beni o kadar cezbetti ki ilk fırsatta denemeye karar verdim.Balkondan bana bakan portakallarla bakıştık bir müddet.En sonunda Cumartesi günü tüm cesaretimi toplayarak başladım hazırlıklara.İşlem tamamlanıp da reçelimi kavanozlara boşaltınca çocuklar gibi şendim.:))
Ben ölçüleri kendimce biraz değiştirdim.Orjinal tarifi Banu'da...
10 adet kalın kabuklu portakal
2.5 kg. toz şeker
1.5 limonun suyu
1.Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz.(kabukları atmadım tabi ben de herkes gibi poşetleyip,yaza kullanmak üzere derin dondurucuya kaldırdım.)
2.Geniş bir kaba su koyup,portakalları 1 gün boyunca suyunu 7-8 defa değiştirmek suretiyle suda bekletiyoruz.Böylelikle acısı çıkmış oluyor.
3.Ertesi gün portakalları ince halkalar şeklinde dilimleyerek tencereye alıyoruz.
4.Üzerine şekeri ilave ediyoruz.Bu şekilde de 5-6 saat bekletiyoruz.
5.Kaynatıp,köpüğünü alıyoruz.Limon suyunu ilave edip,biraz daha kaynatıyoruz.
6.Tencerede soğutup,kavanozlara paylaştırıyoruz.Afiyet olsun.
*Diğer reçeller gibi çok sulu olmuyor.Daha ziyade şekerleme gibi.Banu'nun da belirttiği gibi pasta ve kek süslemek için birebir.
**Annem bir bardak su ilave edilebileceğini söyledi.Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim.
26 yorum:
eline sağlık müjdeciğim..
missler gibi oluyor gerçektende..
sevgiler..
aslında yemek için değilde pastalara kullanmak için istiyorum bende yapmak....
çokda severim ayrıca portakal kabuğu reçelini...
ellerine sağlık...çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık kabuklarını rendeliyoruz diyor ya çok az mı bırakıyoruz üstünde turuncu ?ben de denemk istiyorum harika olmuştur mmmhh..
Müjde nefis olmuş,ellerine sağlık..
Tereyağ sürülmüş bir dilim ekmeğin üstüne pek yakışır kendisi:)
miss gibi kokuyordur. hem yemelik şekil itibariylede tam seyretmelik. ellerine sağlıkkk
reçel gibi tatlı bir hayat size...
Müjde'cim,
Bende pek cesaret edemem bu reçel işine, ama o kadar nefis görünüyor ki, kokusunun misliğini hayal edebiliyorum,
ellerine sağlık,
sevgiler,
Sevgili Nunu,
Çok sağol.İlerleyen günlerde senin portakal reçeli tarifini de denemeyi düşünüyorum.Sevgiler...
Sevgili Disal,
Aslına bakarsan benim de dilimli yapış amacım seninle aynı.Sana da şimdiden kolay gelsin.Sevgiler...
Sevgili Yosunbuka,
Evet canım,kabuklarını rendenin ince yeriyle az rendeliyoruz.Turuncuya yakın olacak.Şimdiden kolay gelsin sana da.Sevgilerimle...
Sevgili Pelin,
Çok sağol.Bugün sabah tam da bahsettiğin şekilde denedim.Hakikaten nefisti.Sevgilerimle...
Sevgili Binnur,
Güzel yorumun ve dileklerin için çok sağol canımcım.Kucak dolusu sevgiler...
Sevgili Özlem,
Korkulacak birşey olmadığını ben de deneyince gördüm.Tavsiye ederim.Sevgilerimle...
ellerıne saglık canım harıka gorunuyor begenmene sevındım sevgıler...
Sevgili Banu,
Çok sağol paylaşımın için.Sevgiler...
Ellerine saglik Mujde'cigim,
Cok guzel olmus, o kadar cok severim ki..
Sevgiler...
Ben de inadına hiç reçel yemem iyi mi? Eskiden yapardım yine de, özellikle de narenciye reçelleri pek hoş oluyor değil mi Müjde? O aroması baştan çıkarıcı oluyor...
Biz henüz yapmadık canım..Bakalım kısmet ne zamana..))Ellerine sağlık..Afiyetler olsun sizlere..
Sevgiler..
hımmm nefis görünüyor..ellerinize sağlık
Sevgili Aybike,
Yorumun ve ziyaretin için çok sağol.Sevgilerimle...
Sevgili Tijen,
Reçelsiz kahvaltı olur mu hiç?Hele de narenciye:))
Sevgili Gül,
Bence portakalların suyu çekilmeden yapın.Çok sağol ziyaretin için.
Sevgili Nilay,
Yorumun ve ziyaretin için çok teşekkürler.Sevgiler...
kavonuzun içi çok güzel görünüyor
ellerine sağlık canım
Sevgili Vildan,
Çok sağol canım.Sevgiler...
harika gözüküyor, bayıldımmmm ellerine sağlık müjde ablacığım...
Beyza
Sevgili Beyza,
Çok sağol canım.Öpüyorum seni...
Yorum Gönder