Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerden biri...
1 adet küçük karnabahar
5-6 adet havuç
3 yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
1 bardak su
Tuz
Karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
1. Karnabahar çiçeklerine ayrılarak tuzlu suda hafifçe haşlanır.
2.Havuçlar soyulduktan sonra enlemesine ikiye bölünür.Çok uzunsa boylamasına da ikiye
bölünür.Yumuşayana kadar haşlanır.
3. Yumurta,galeta unu,su,tuz ve karabiber bir kapta çırpma teli ile çırpılırak pürüzsüz hale
getirilir.
4. Zeytinyağı tavaya alınarak kızdırılır.
5. Soğuyan karnabaharlar ve havuçlar yumurtalı karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
6. Kağıt havlu üzerinde fazla yağı alındıktan sonra yoğurt ile servis yapılır.Afiyet olsun.
34 yorum:
karnıbaharı çok seviyorum. bu aralar kızartmasına hasret kaldım ama serbest günümde yapayım en iyisi:)
ellerine sağlık canım..
Canımmm süper olmuş denemem lazım harika görünüyor kocaman sevgiler...
harika gözüküyor,bayılırımmm:) ellerine sağlık...
sevgiler
Beyza:)
ellerine sağlık arkadaşım çok güzel olmuş,sevgiler
ellerine sağlık canım.bende çok severim ..muzlu kurabiyene de bayıldım bir kurabiye canavarı olarak..sevgilerimle..
Ohhh nefis olmuş,inan bu şekilde hiç yapmadım.Denemek istiyorum hemen...
Ellerine sağlık...
çok severim akşama menüde varsa geliyorum:))))öpüldün
ÇOK SÜPER OLMUŞ BU CANIM.ELLERİNE SAĞLIK..
İşte karnabaharın en lezzetli hali :)
Ellerine sağlık, sevgiler
Bizim evinde en sevilenleridir :) hele yanında yoğurt olunca...
Ellerine sağlık :)
sevgiler
ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM....
Cok guzel bir tarif goruntude mukemmel.
Aksam yemeyinden once beni baya istaha getirdi.
Ben de çok severdim! Çok zaman geçti üzerinden. En son ne zaman yediğimi bile hatırlamıyorum.
Havucu bu şekilde hiç denemedim ama karnabaharı çok yaparım. Nefis oluyor gerçekten
ellerine sağlık
sevgiler
Müjdeciğim ellerine sağlık.ben de çok severim.çok leziz görünüyor.sevgilerimle...
Ellerine sağlık.Karnıbaharı bende panesini yapıyorum ama havuçla da eminim çok güzeldir.
Müjde'ciğim,
Evliliğimin ilk yıllarında çok fazla yemek çeşidi bilmediğimden midir nedir ne sık yapardım bu havuç paneyi. Yıllar geçtikçe daha sağlıklı beslenmek adına bu canım lezzetlerden uzaklaştığıma çok üzülüyorum.
İyi ki hatırlattın canım. Çocuklarım da bir tadına baksınlar bakalım.
Ellerine sağlık.
Sevgilerimle,
Sevgili Papatya,
Bence de serbest gününde yapmalısın.Sevgiler...
Sevgili Deray,
Çok sağol canımcım.Öpüldün.
Sevgili Beyza,
Çok sağol canım.Öpüyorum seni.
Sevgili Ferzan,
Güzel yorumun için teşekkürler...
Sevgili Yosunbuka,
Ziyartein ve yorumun için teşekkürler...
Sevgili Pelin,
Bence de hemen denemelisin.Şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Sevgili Seda,
Gel şekerim.Menide olmasına gerek yok.Hemen yaparız,şipşak.
Sevgili Funda,
Çok sağol canım.Öpüldün.
Sevgili Özlem,
Bence de karnabaharın en lezzetli hali.Sevgiler...
Sevgili Zehra,
Hele yoğurt da sarımsaklıysa...:))
Sevgili Candan Tarifler,
Çok sağol canım.Sevgiler...
Sevgili Lezzet Sefası,
Güzel yorumun için teşekkkürler...
Sevgili Tijen,
O zaman tekrar yapıp yemenin vakti gelmiş de geçiyor.:))
Sevgili Betül,
Ben bazen yanına patates de kızartıyorum.Harika bir üçlü oluyor.Sevgiler...
Sevgili Neslihan,
Güzel yorumun için sağol.Sevgiler...
Sevgili Boncuk Mutfakta,
Bir de havuçla dene,çok lezzetli oluyor.Sevgiler...
Sevgili Işıl Abla,
Bence de kimse bu lezzetten mahrum kalmamalı.Çocuklarına şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Yorum Gönder