20 Mart 2009 Cuma

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Baharın gelmesiyle birlikte bugünlerde derin dondurucudaki sebzeleri tüketme telaşına düştüm.Maksat yenilere yer açılsın.Ve iki sevdiğim sebzeyi beraber pişirerek nefis bir lezzet elde ettim.İç bakla ve enginar...



6 adet enginar


2 adet kuru soğan


yarım kg. iç bakla


1/2 çay bardağı zeytinyağı


Dereotu


1/2 limon suyu


2 adet kesme şeker


Tuz




1. Enginarları ayıklayıp,limonlu suda bekletiyoruz.


2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış soğanı alıyoruz.


3. Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz.


4. Baklaları ilave edip,biraz kavuruyoruz.


5. Enginarları da ilave edip, tuzunu,limonunu ve şekerini ekliyoruz.


6. Sıcak su ilavesi ile baklalar ve enginarlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.


7. Servis yaparken baklaları enginarların üzerine yerleştiriyoruz.Dereotu ile süslüyoruz.Afiyet olsun.

24 yorum:

pelince dedi ki...

Enginar hiç sevmiyorum ama eşim bayılır bu sunuma,en sevdiği lezzetler bir arada çünkü...Nefis olmuştur eminim..
Ellerine sağlık...

Güzel bir hafta sonu diliyorum...

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık ben favalı yapıyorum buda
çok şık ve leziz olmuş kocaman sevgiler...

müjde dedi ki...

Sevgili Pelin,
O zaman sen de eşin için dene canım.Sağol.Sna sa mutlu haftasonları....

müjde dedi ki...

Sevgili Derya,
Ben de bir dahaki sefere favalı deneyeyim o zaman.Sağol.Sevgiler...

made in funda dedi ki...

eline sağlık canım.nefis olmuş.

lezzet sefasi dedi ki...

Son gunlerde Enginar kelimesi beni cok cezbetmeye basladi:) enkisa zamanda yapicma artik :))ellerine saglik arkadasim

müjde dedi ki...

Sevgili Funda,
Çok sağol.Öpüyorum seni.

müjde dedi ki...

Sevgili Lezzet Sefası,
Bence tam zamanıdır.Şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Yaşasınnnnnnnn canım çok şık bir seçim iyi günlerde kullan ve listen silinmedi çok sevindim.İnşallah sende beğenirsin muhteşem bir hafta sonu dilerim kocaman sevgiler...

sihirlirloklava dedi ki...

enginarı severima ama baklayla aram hoş değildir..ellerine sağlık.güzel görünüyor...

egeli dedi ki...

BAYILIRIMMMMM....BAKLALIDA NEFİS OLMUŞTUR,HİÇ DENMEDİM,ELİNE SAĞLIK MÜJDECİM.

karamel mutfak dedi ki...

ahhah ne çok özledim enginarı inşallah gelir burayada bizde hasret gideririz .baklayla beraber hiç denemdim hoş burda deneyemem de zatenkurusu yokki tazasi olsun.şeblonunuzu iyi günlerde kullanın mutlu hafta sonları.

Saliha dedi ki...

aynı telaş bendede var::P mujdecım..daha 2-3 poşet engınar var..bı dahakı sene bu kadar depolamıcam:D bıde bezelyeler var ama sukur corbası zeytınyaglısı derken az kaldı:D

ellerıne saglık ben cooook severım bu ıkılıyı:D:D:D

neslihan erzincan özgür dedi ki...

ellerine sağlık canım.hiç pişirmedim ben ama nefis görünüyor.afiyet olsun.sevgilerimle...

müjde dedi ki...

Sevgili Derya,
Ne kadar teşekkür etsem azdır.Sağol.Sevgiler...

müjde dedi ki...

Sevgili Sihirli Oklava,
Ziyaretin ve yorumun için teşekkürler...

müjde dedi ki...

Sevgili Mübeccel,
Ben de ilk kez denedim ve çok beğendim.Tavsiye ederim.Sağol.

müjde dedi ki...

Sevgili Karamel Mutfak,
Güzel yorumun ve ziyaretin için teşekkürler...

müjde dedi ki...

Sevgili Saliha,
Ben de bu sene kendime aynı sözü verdim.Herşeyi maksimum üç adet depolayacağım.Sevgiler...

müjde dedi ki...

Sevgili Neslihan,
Hiç pişirmediysen denemeni tavsiye ederim.Sevgiler...

Seda dedi ki...

canım değişiklik şahane olmuş bayıldım enginarda süper ellerine sağlık,öpüldünnnn

müjde dedi ki...

Sevgili Seda,
Çok sağol.Benim de gerçekten çok içime sindi.Öpüyorum çok.

capankizimutfakta dedi ki...

selam canim, enginari hic denemedim ama cok merak ediyorum. bulsam zaten deneyecegim ama bulamiyorum ki :)) yinede yemis kadar oldum eline saglik :)))

müjde dedi ki...

Sevgili Çapan Kızı,
Bizler tazesini yapıyoruz ama büyük marketlerde konserve olarak satıldığını söylüyorlar.Keşke ulaştırma imkanım olsa da ulaştırsam...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers