Baharın gelmesiyle birlikte soframıza sık sık konuk olan bir yemek....
1 adet kuru soğan
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz
1. Baklaları ayıklayıp,uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölüyoruz.
2. 1 yemek kaşığı un ilave ettiğimiz suda 20 dakika bekletiyoruz.
3. Zeytinyağını ve yemeklik doğradığımız kuru soğanı tencereye alıyoruz.
4. Soğanlar pembeleşince suyunu süzdürdüğümüz baklaları ekliyoruz.
5. Baklalar sararınca tuzunu,şekerini ve üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekliyoruz.
6. Kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
7. Ocağın altını kapatınca ince ince kıydığımız dereotunu ekliyoruz.Afiyet olsun.
39 yorum:
Canım ellerine sağlık tam bakla zamanı şöyle bol yoğurtlu ay canım çekti neyse tabağı alayım artık kocaman sevgiler...
afiyetler olsun canım bu gün tv izlerken derya baykaldada yapmışladı nasılda canım istedi bak şimdi:)
bol sarımsaklı yoğurtlu yenmezmi ya....ellerine sağlık canım....rengi mükemmel olmuş...sevgiler....
BİLİYOSUN TATLIM ARAM PEK İYİ DEĞİLDİR AMA KOCİŞ SEVER ELLERİNE SAĞLIK ÖPÜLDÜN....
arkadaşım ellerine sağlık tam zamanı şimdi tazecik burada pzarlar dolu baklayla ben de aldım ama henüz yapmadım.sevgiler
Benim guzel Ege me bahar gelmisde baklalar yenmeye baslanmis :)) afieyt olsun ellerine saglik.
Hımmm...Nefis görünüyor..Keşke evde herkes sevse şu baklayı..
Çok nadir dereotlu yemeğini ve zeytinyağlısını yapıyorum bende..
Ama şimdi yoğurt döküp yemeyide çok isterdim..
Eline sağlık müjde'cim..
baklayı sevemiyorum bir türlü ya:( ama görüntüsü enfes:)
ellerine sağlık canım..
Bayılırım baklaya, özellikle sarımsaklı yoğurtla olursa :)
Ellerine sağlık canımcım,
Sevgiler...
bu tarif nedense bana annemi ve İzmir'i özlediği hatırlattı.
harika olmuş. ellerinize sağlık :)
bu tarif nedense bana annemi ve İzmir'i özlediği hatırlattı.
harika olmuş. ellerinize sağlık :)
Bir kaç gün önce yaptım ben de. Annemden öğrendiğim şekilde bulgur katarak pişiryor, üzerine de sarımsaklı yoğurt döküyorum. Pek çoğu sevmez baklayı, ama ben severim. Görüşmek üzere.
ellerine sağlık müjedeciğim. sevgiler..
canım sen bir harikasın vallahi...her yaptığn birbirinden güzel...ailem çok severdi fakat kocam adını bile duyunca ürperiyor..artık senden bir tabak alırım:)) ellerine sağlık..
Bakla mevsimi geldi vallahi değil mi? Ne güzel!
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.mis mis..
çok severim çookkk sezonu açmalı:) ellerine sağlı kcanım
anneciğim pek güzel yapar :)
bende pek güzel yerim..
nasılda güzeldir tadı bu yemeğin...ellerine sağlık arkadaşım.
sevgiler
Baharlıklar salınıyor valla bloglarda ne güzel... Ellerine sağlık...
HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK.. ÇOK LEZETLİ VE SAĞLIKLI BİR LEZZZET...
Sevgili Derya,
Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...
Sevgili Karamel Mutfak,
Ben de ne zaman yemek programı seyretsem canım çeker.:))
Sevgili Yeşim,
Bence de sarımsaklı yoğurt ile nefis olur.Sevgiler...
Sevgili Seda,
Bir dahaki pişirdiğimde Serdar Abime bir tabak göndereyim o zaman.Öpüldün.
Sevgili Ferzan,
Sana da şimdiden afiyet olsun.Sevgiler...
Sevgili Lezzet Sefası,
Bugün pazarda baktım da taneleri irileşmiş bile.Sevgiler...
Sevgili Nuray,
Allahtan bizim evde bakla seviliyor da gönlümce yiyebiliyorum.:))
Sevgiler...
Sevgili Papatya Prenses,
Bakla sevilmez mi hiç?Öpüldün.
Sevgili Feyza,
Teşekkürler,sevgiler...
Sevgili Yasemin,
Ah güzel İzmir ah...
Sevgili Narince ,
Ben de hiç bulgurlu denemedim.İlk fırsatta deneyeceğim.Sevgiler...
Sevgili Naile,
Teşekkürler,sevgiler...
Sevgili Birsen,
İçten yorumun için teşekkürler.Öpüyorum.
Sevgili Tijen,
Buralarda iç bakla bile başladı desem...
Sevgili Funda,
Sağol,öpüyorum çok.
Sevgili Yosunbuka,
Bence de sezonu açmanın vakti gelmiş de geçiyor...
Sevgili Zehra,
Annelerimizin elinin değdiği herşey çok leziz oluyor,değil mi?
Sevgiler..
Sevgili Şeker Pasta,
Nihayet bahar yüzünü göstermeye başladı:))
Sevgiler...
Sevgili Kardelen,
Teşekkürler,sevgiler...
Yorum Gönder