2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı tavuk veya et suyu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Tuz
Tereyağı
1. Pirinçler sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletilir.
2. Tereyağı pilav tenceresine alınır ve eriyince üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ve tuz ilave edilir.
3. Su kaynayınca iyice yıkayıp,suyunu süzdürdüğümüz pirinçler eklenir.
4. Pirinçler,suyunu çekene kadar harlı ateşte,suyunu çekince kısık ateşte pişirilir.
5. Bezelyeler ilave edilir.Kağıt havlu konarak demlendirilir.Afiyet olsun.
* Tavuk suyu veya et suyunuz yoksa kaynama esnasında bulyon da ilave edebilirsiniz.
14 yorum:
Biliyor musun? Kendi uyduruk tarifimden biraz bezelye çalıp bezelyeli pilav yapmayı çok istemiştim aslında. Afiyet olsun. Ben bezelyeli herşeyi çok seviyorum .
iftar sofrası çok şık olmuş
ben de severim bezelyeli pilavı.tane tane olmuş.ellerine sağlık canım...
Canım; hem pilav hemde fotoğraf müthiş.Kocaman öpüyorum. sevgiler
çOK GÜZEL GERÇEKTEN, PİLAV YAPMAK BENCE MAHARET İSTER.sENDE BUNU GÖSTERMİŞSİN CANIM.ELLERİNE SAĞLIK.
SEVGİLER
mis gibi kokusu buralara kadar geldi ellerine saglik canim sevgiler
bezelyeyı okadar cok severızkı herseye eklerım:) corbasını cok yaparım..nasıl canım cektı ellerıne saglık mujdecım...
Çok güzel görünüyor pilav.
Sevgiler.
sofran zaten çok şıktı tatlım...pilavında bir o kada güzel ellerine sağlık....
bende cok sevenlerdenim ..
nefis görünüyor allerine sağlık sevgiler...
Canım harika gözüküyor tane tane olduğu burdan belli...
müjdecim nede guzel görünüyor maşallah tel tel olmuş pilavın ellerine saglık balım
Canım pirincin taneleri süper gözüküyor. Belli ki tel tel olmuş pilavın
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Müjdecim ellerine sağlık.Pirinç pilavı içine hangi sebzeyi eklesen kabul eden ve ortaya değişik lezzetler çıkaran bir lezzet.Ara ara bende yaparım bezelyeli veya garnitürlüsünü.Öpüyorum canım seni.
Yorum Gönder