Çok severek yediğim bir marmelat.Mayhoş tatlardan hoşlananlar beğeneceklerdir.
1 kg. mürdüm eriği
1 kg. toz şeker
2-3 damla limon suyu
1. Erikleri güzelce yıkayıp,çekirdeklerini ayıklıyoruz.
2. Rondodan geçirip,tencereye alıyoruz.
3. Üzerine şekeri ekliyoruz.
4. 2-3 saat bu şeklide bekletip,kaynatıyoruz.
5. Koyulaşınca limon suyunu ilave ediyoruz.1-2 taşım daha kaynatıyoruz.
6. Güneşte 1 gün bekletiyoruz.Ertesi gün kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.
11 yorum:
elerine sağlık canım mürdüm erği enn sevdiğim meyvelerden.reçelini yapıyrum bi de kompostosunu bu yıl kısmet olursa -eve gelen erikleri bitirmezsem:) marmeladını da yapacağım..harika görünüyor..
afiyetle yeyin..
Canımmm çok severim ama yapmadım bu
sene senin yaptığından alıyim iznin
le ellerine sağlık öpüyorum...
Annem de bugün yapmış :) Ellerine sağlık Müjde'cim, afiyetle yemek nasip olsun..
ellerine sağlık müjdecim pek hamaratsın maşallah:))
sevgiler...
Bak sen şu işee.. iade-i ziyarette bulunayım dedim ama bide ne göreyim.. Reçel diye kurduğum şu dönemlerde nerden bulsam şöylee tam kıvamında çeşit çeşit reçel tarifleri dediğim sırada karşıma çıkan sayfa çare oldu derdime.. Müjde cim.. Elllerinee sağlık özellikle armut ve şeftali reçeline bayıldım.. Derhal bu hafta sonu uygulamaya geçiyorum.. Hepsi birbirinden güzel görünüyorlar
Müjdeciğim evde mürdüm eriği var mutlaka deneyeceğim canım ...
ellerine saglık..bahcedekı agacımızdan topladık murdum erıklerımızı aynen boyle marmelad yaptım enfes oluyor..
sevgılerımle...
müjcedim tam kahvalti sofralarina yakisir bir görüntü ellerine saglik sevgiler hayirli cumalar
Ellerine sağlık Müjde'ciğim! Mürdüm eriği reçel için muhteşem değil mi? Bir de yarı yarıya kızılcıkla karışık dener misin? Bayılacaksınız!
Müjde'cim mürdüm eriği ile şeftalili reçele bayılırım..offf. ne güzel olurlar.amabizde reçel fazla sevilmediği için yanaşmıyorum bu güzelliklere..
ellerine sağlık canım
sevgiler
çok güsellll görünüor ellerinize sağlık sevgiler....
Yorum Gönder