1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet patates
3 yemek kaşığı tereyağı
1 litre tavuk ya da et suyu
Tuz
Kimyon
Karabiber
1.Derin bir tencerede tereyağını eritip,küp doğradığımız soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
2.Daha sonra dilimlediğimiz havucu, küçük küçük doğradığımız patatesleri ve mercimekleri de ekleyip,kavurmaya devam ediyoruz.
3.1-2 dakika sonra suyunu ve baharatlarını ilave edip,mercimekler ezilene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Bu aşamada düdüklü tencereye alıp,pişme süresini hızlandırabilirsiniz.)
4.Pişince blendırdan geçirip,servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder