İftar sofralarının vazgeçilmezidir çorbalar...
1 litre ayran
1 kase nohut
1 kase buğday
Tuz
Nane
Tereyağı
1-2 damla limon suyu
1. Buğdayı ve nohutu bir gece önceden ayrı ayrı ıslatıyoruz.
2. Ertesi gün ikisini de ayrı tencerelerde haşlıyoruz.Buğdayı haşlarken içine bir tutam tuz ve 1-2 damla limon suyu ilave ediyoruz.( yapışmalarını önlemek için )
3. Ayranı çorba kasesine alıp,içine haşlayıp,suyunu süzdüğümüz buğdayları , nohutları ve tuzu ekliyoruz karıştırıyoruz.
4. Servisten önce tereyağını eritip,nane ilave ediyoruz ve çorbanın üzerine dökerek servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
11 yorum:
ellerine salık arkadaşım.
Canım ellerine sağlık soğuk soğuk bayılırım öpüyorum...
oh serin serin ne güzel içilir iftarda.
ellerine sağlık tatlım..
Nefis görünüyor ellerine sağlık canım bayıldım görüntüye.
Sevgiler.
Benim de vazgeçilmezimdir çorbalar; yaz kış demeden içerim..
Ayran aşı içeriğiyle de sunumuyla da çok güzel olmuş Müjdecim, ellerine sağlık:).
Öpüyorum.
sevgiler..
aslı
Benim de vazgeçilmezimdir çorbalar; yaz kış demeden içerim..
Ayran aşı içeriğiyle de sunumuyla da çok güzel olmuş Müjdecim, ellerine sağlık:).
Öpüyorum.
sevgiler..
aslı
Müjde'ciğim ben şu tarhanaya takıldım ya, kesin her akşam tarhana içip duracağım, kış boyunca!
Müjdecim ellerine sağlık, bayılırım bu çorbaya.
Canım ellerine sağlık ya bende çok severim ....
Resim süper:)
Müjdecim ramazanin sicak günlere dek gelmesiyle bu corba bizim favari corbamiz oldu....Bugdayi bolca islatir ve kaynatirin sonra porsiyonluk posetlere koyup dondururum.Böylelilede elimin altinda sürekli bulunur.
Berlinden Aydina selamlar
Canım çoook güzel olmuş. Ellerine sağlık.
Üzerindeki sos gözümü kamaştırdı :)))
Sevgiler
Tijen AKTAY
Yorum Gönder