6 Ağustos 2009 Perşembe

Karadut Şurubu

KARADUT ŞURUBU





Bu sene karaduta takmış vaziyetteyim.Reçelini,dondurmasını ve şurubunu yaptım.İşte ilk tarif...







1 kg. karadut



2 su bardağı şeker



1 litre su







1. Dutları kevgire alıp, kaşıkla yavaş yavaş eziyoruz.



2. Alta süzülen suyun içine şekeri ilave edip,1-2 taşım kaynatıyoruz.



3. Soğuyunca istediğimiz tadı bulana kadar soğuk su ilave ediyoruz.Ben 1 litre ilave ettim.Afiyet olsun.





*Kevgirin üzerinde kalan posaları da atmayarak,karadutlu dondurma yapıyoruz.

8 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

geçen gün annemde yaptı ama fotoğrafını çekene kadar bitti:)
çok leziz oluyor.

ellerine sağlık canım:)

My Turkish Kitchen dedi ki...

Karadut eminim her sekilde lezzetli olmustur. Agizda cikan aftlara iyi geldigini biliyorum karadutun.
Sevgiler,
iffet

pembe tatlar dedi ki...

Çok severim canım birkere arkadaşım yapmış :))
Ellerine sağlık canım

yeşim (yetur) dedi ki...

en sevdiğim meyve.eline sağlık canım...öptüm...

pelince dedi ki...

Nefis olmuş nefis....

ellerine sağlık...

birdutmasali dedi ki...

HER DERDE DEVAYIMMMMMM :))))

meliha dedi ki...

Süper görünüyor
ellerine sağlık
sevgiler

ramazan dedi ki...

babaannemin kuşburnu suyunu hatırladım,bu fotoğrafı görünce.
dağdan topladığımız olgunlaşmış kuşburnuları kaynatıp,kevgirde süzer,bize içirirdi.
şimdi o doğal tatlar nerdee.araki bulasın.
sizin şurup da çok güzel görünüyor.
afiyet olsun.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin