7 Ağustos 2009 Cuma

Karadut Reçeli

KARADUT REÇELİ




1 kg. karadut

1 kg. şeker

3-4 damla limon suyu




1. Karadutu reçel tenceresine alıp, üzerine şekeri ilave ediyoruz.

2. 6-7 saat bu şekilde bekletiyoruz.

3. Sulanınca önce harlı ateşte,sonra kısık ateşte kaynatıyoruz.

4. Kıvamlanmasına yakın limon suyunu ilave ediyoruz.

5. 1-2 taşım da öyle kaynatıyoruz.Tepsiye döküp,güneşte bekletiyoruz.

6. Soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.

9 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar...

pelince dedi ki...

Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
Ellerine sağlık Müjdecim..

pelince dedi ki...

Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
Ellerine sağlık Müjdecim..

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok severim Müge, lorun üzerine ,yoğurdun üzerine tek başına hımmm enfesss

ellerine sağlık canım

yeşim dedi ki...

çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...

Unknown dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK MÜJDECİM BEN KARADUTUN ŞURUBUNUN NASIL YAPILDIĞINI HEP MERAK ETMİŞİMDİR SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM. EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN TEMENNİSİYLE...

Tijen dedi ki...

Oooh her yerde reçeller kaynıyor. Evler rengarenk, pek şenlikli. Annem yaz başında bizim kayısılarla yaptı marmelatlarını, bitti reçel mevsimi. Şimdi domates kurutmaya başladım, o daha eğlenceli geliyor artık.

keskinli dedi ki...

biz karadutu yemeye bulamiyoruz ya
siz cok sanslisiniz
recelide enfes olmus ellerine saglik sevgiler iyi haftalar

Adsız dedi ki...

karadut reçelinde neden tereyağ yok

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
Daisypath Next Aniversary Ticker
Lilypie Kids Birthday tickers