1 kg. karadut
1 kg. şeker
3-4 damla limon suyu
1. Karadutu reçel tenceresine alıp, üzerine şekeri ilave ediyoruz.
2. 6-7 saat bu şekilde bekletiyoruz.
3. Sulanınca önce harlı ateşte,sonra kısık ateşte kaynatıyoruz.
4. Kıvamlanmasına yakın limon suyunu ilave ediyoruz.
5. 1-2 taşım da öyle kaynatıyoruz.Tepsiye döküp,güneşte bekletiyoruz.
6. Soğuyunca kavanozlara boşaltıyoruz.Afiyet olsun.
9 yorum:
Ellerine sağlık canım hayırlı cumalar...
Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
Ellerine sağlık Müjdecim..
Ben şimdi görünce farkettim,ben daha önce hiç yemedim :)) nefis olmuş... denemem lazım mutlaka..
Ellerine sağlık Müjdecim..
Çok severim Müge, lorun üzerine ,yoğurdun üzerine tek başına hımmm enfesss
ellerine sağlık canım
çok güzel olmuş canım.ellerine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK MÜJDECİM BEN KARADUTUN ŞURUBUNUN NASIL YAPILDIĞINI HEP MERAK ETMİŞİMDİR SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM. EMEĞİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
GÜZEL BİR HAFTA SONU GEÇİRMEN TEMENNİSİYLE...
Oooh her yerde reçeller kaynıyor. Evler rengarenk, pek şenlikli. Annem yaz başında bizim kayısılarla yaptı marmelatlarını, bitti reçel mevsimi. Şimdi domates kurutmaya başladım, o daha eğlenceli geliyor artık.
biz karadutu yemeye bulamiyoruz ya
siz cok sanslisiniz
recelide enfes olmus ellerine saglik sevgiler iyi haftalar
karadut reçelinde neden tereyağ yok
Yorum Gönder