5 Ağustos 2009 Çarşamba
Tavuklu Pilav
Herkesin kandili mübarek,duaları kabul olsun inşallah.Ben bugün helva yerine tavuklu pilav yapıp,dağıttım.İşte tarifi....
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı tavuk veya et suyu
Tuz
1 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı tel şehriye
Tereyağı
1. Pirincimizi sıcak ve tuzlu suda ıslatıyoruz.
2. Tavuk göğsünü iyice yıkayıp,geniş bir tencerede bol suyla haşlıyoruz.
3. Pilav tenceresine tereyağını alıp,eritiyoruz.
4. Üzerine 2 su bardağı tavuk suyu ve tuz ekliyoruz.
5. Su kaynayınca,suyunu süzüp,iyice duruladığımız pirinçleri ilave ediyoruz.
6. Önce harlı ateşte,suyunu biraz çekince kısık ateşte pişiriyoruz.
7. Didiklediğimiz tavuk etlerini ilave edip,tencerenin ağzına kağıt havlu örterek demlendiriyoruz.
8. 1 kaşık tereyağında tel şehriyeleri rengi değişene kadar kavuruyoruz.
9. Demlenen pilavın üzerinde servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Allah kabul etsin ...
Canım kandilim mübarek olsun...
Hayırlı kandiller...
Allah kabul etsin canım.
Ellerine sağlık
Kandilin mübarek dualrın kabul olsun canım
sevgiler
http:://www.lezzetibol.com
Müjde'cim Allah kabul etsin.
Nice kandilleri görebilmek temennisiyle.
Sevgiler
Kandilin mübarek olsun, aslında çok iyi fikir. Ben klasik bir şekilde helva yaptım, onu da beceremedim bu sefer. Daldınlıkla ölçüleri şaşırdım, sonra da kafamı toparlama fırsatı olmadı, bir cep çaldı, bir ev telefonu, bir mesaj geldi vs. ardarda. Ben helvayı yakmamaya uğraşırken, hiç sevmediğim tarzda bir helva oldu. Neyse idare ediyormuş ama benim sevdiğim şekilde olmadı.
Öyle işte...
Allah'a emanet ol.
Canım Allah kabul etsin.Ne kadar güzel.Ellerine sağlık.Bu sefer ben bir şey yapamadım.İş yerindeydim.Eve gidince de epey geç olmuştu. Kandilin mübarek olsun.Öpüyorum seni.
ımmm nefis yanınada ayran harika üçlü:):)
elerine sağlık
Müjde'cim Allah kabul etsin canım.
Çok güzel bembeyaz tane tane pilav yapmışsın, ellerine sağlık
Yorum Gönder