Börülce Taratoru
1 kg. börülce
2 adet limon
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı koruk ekşisi
Tuz
1. Börülceler iyice yıkanır ve ayıklanır.
2. Kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır.
3. Zeytinyağı ve soyulmuş sarımsak rondoya alınır ve karışımın rengi beyaza dönene kadar çalıştırılır.
4. Limon suyu ve koruk ekşisi de ilave edilir.Rondoda karıştırılır.
5. Haşlayıp,suyunu süzdüğümüz börülcelerin üzerine dökülür.Afiyet olsun.
8 yorum:
Ellerine sağlık canım börülceyi çok severim.
Çok güzel görünüyor canım.
Sevgiler.
Şekerim börülceyi bende çok severim.
Ellerine sağlık.
Tavuk yemeğini but yerine göğüs eti ile de yapabilirsin canım, senin damak tadına kalmış.
Sevgilerimle
müjdecim ekşili ekşili sarımsak aromalı ne güzel olmuştur kimbilir.ellerine yüreğine sağlık...iyi hafta sonları.sevgiler...
hiç bilmiyorum bunu.ama eminim ki nefis olmuştur canım.ellerine sağlık...
Müjdecim Ellerine sağlık...
Bende çok severim börülce taratorunu ellerine sağlık.
Sevgiler.
Ellerine sağlık Müjde'cim, koruk ekşisini hiç duymamıştım, çok merak ettim..
Yorum Gönder