1 kg. topan patlıcan
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
3 adet domates
4-5 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
1. Patlıcanlar fırında közlenir.Kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
2. Tencereye zeytinyağı alınır ve yemeklik doğranmış soğanlar pembeleşene kadar kavurulur.
3. Üzerine incecik doğranmış biberler eklenir,onlar da kavurulur.
4. Domatesler rendelenir ve biberlerin üzerine eklenir.
5. En son közlenmiş patlıcanlar eklenir.Tuzu,biberi ayarlanır.Kısık ateşte 10 dk. pişirilir.Afiyet olsun.
13 yorum:
Canımmm ellerine sağlık harika olmuş çok severim patlıcanlı lezzet
leri kocaman öpüyorum...
bizde buna ekşili patlıcan gmbesi derler bayılırım ellerine sağlık harika bir lezzet.
bende sık sık yaparım.kızarmadan daha güzel oluyor bence.ellerine saglık.
Müjde'cim ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
Bende patlıcanlı yemekleri çok severim..
sevgiler
bizzat yedim harikaydı! ellerine sağlık müjde ablacım
Beyza.
bizzat yedim harikaydı! ellerine sağlık müjde ablacım
Beyza.
nefis bir yemek.tam benlik.ellerine sağlık müjdeciğim..
Müjdecim,
közlenmis patlicanla yemek yapmayi hic denemedim. Ama simdi görünce aklima düstü :) Ellerine saglik, cok güzel görünüyor.
ay bu şekilde salata gibi de olur. enfessss. ekmeği banacaksın bi güzel:)
ellerine sağlık Müjdecimm
ellerine sağlık arkadaşım,kayınvalideminde buna benzer bir tarifi var harika,ayrıca bayılarak yediğim ratatuy'a cok benzıyor..
Ramazanın mubarek olsun hayır ve bereketle geçsin inş.
böyle denememiştim,nefis olmuştur eminim...
ellerine sağlık..
hayırlı iftarlar...
not: yeni fotoğrafın çok güzel,saçlar açılmış sanırım :)
ellerinize sağlık.köz patlıcanı çok severim bu tarifi denicem.
yemek güzel görünüyorda sarımsakları ne yapacağız onu yazmamışsınız
Yorum Gönder